Balears Vadevi
La Setmana Cultural del Vi, cita obligada a les Fires i Festes de Manacor

Arranca una nova edició de la Setmana Cultural del Vi de Manacor que organitza la Confraria dels Tastavins, que coincideix amb les Fires i Festes de Primavera. En aquesta edició, hi trobareu algunes de les propostes clàssiques i algunes novetats, totes elles referides al món del vi. El primer que trobareu, entre les novetats, és la presentació del llibre “Els noms de les varietats del Raïm”, a càrrec de dos dels autors: Rosa Pascual i Antoni Puig, que explicaran la investigació que hi ha darrere aquesta publicació, al Molí de Can Roca. I una altra novetat, una jornada de cinema i vi que conclourà amb un tast de vi, també a la seu dels Tastavins, al Molí de Can Roca.

A això s’ha d’afegir el tradicional Tast de Vins de la D.O. Pla i Llevant, que arriba a la XIXena edició, un curs de Tast de vins i una proposta que harmonitza música, poesia, tapes i vins. Tot un seguit d’activitats que s’estendran fins al dia 1 de juny i que són, segons el president de la Confraria dels Tastavins de Manacor, mostra que el vi és cultura. Joan Margenats afirmà la necessitat de “transmetre valors culturals i gastronòmics que tenim a l’abast a la cultura mediterrània”. “Aquest programa pretén acostar el vi a tots els manacorins”, digué Margenats, i fer-ho de la mà d’altres expressions artístiques, com la poesia, la pintura, el cinema i la música”.

Toni Bennàssar, president de la DO Pla i Llevant, afirmà que el tast dels vins adscrits a la denominació d’origen té enguany un significat especial/Confraria dels Tastavins de Manacor

Una anyada interessant pels vins de la DO Pla i Llevant

Per part seva el president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar, va destacar l’especial interès que té enguany el tast de vins que es farà dissabte 25, per què, “no només és l’acte allà on hi ha més gent de tots els que feim, sinó perquè té un significat especial: l’any passat 2023, va ser molt càlid i era molt interessant veure com responia el raïm, els viticultors i les bodegues a aquestes noves circumstanciés que marca el canvi climàtic. Això obligarà en poc temps, a aplicar una nova manera de fer per adaptar-nos a aquesta nova situació”, explica Bennàssar. “Tot i que la vinya és resistent a la temperatura i a les hores de sol, dins el raïm es produeixen una sèrie de processos metabòlics que necessiten certes condicions perquè siguin favorables”, afegí el president de la DO Pla i Llevant per explicar les circumstàncies que han acompanyat l’elaboració dels vins de la darrera anyada.

La presentació va acabar amb l’agraïment a tots els col·laboradors que fan possible la realització d’aquesta setmana Cultural del Vi de Manacor i molt especialment l’Ajuntament i l’HiperCentro, que, de forma desinteressada, aporta tots els aliments que acompanyen els tasts.

Més notícies
21 confrares compartiren el dinar de l'aniversari/Joan Margenats
El Tastavins de Manacor celebren el XXXVI aniversari de la Confraria
La celebració és prèvia a la de la Setmana Cultural del Vi que es farà coincidint amb les Fires i Festes de Manacor
Sant Antoni i el Dimoni ballen en el fogueró dels Tastavins de Manacor/Joan Margenats
Sant Antoni i el Dimoni fan torrada al fogueró dels Tastavins de Manacor
Un fogueró al Molí de Can Roca que no pot faltar a la revetla de Sant Antoni, en imatges

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa