Balears Vadevi
La Setmana del Pa treu al carrer tastos, mostres de tradició i novetats

L’IDI i l’Associació de Forners I Pastissers de les Illes Balears, a través del distintiu “Pa d’Aquí, forn i tradició”, organitzen un cop més la Setmana del Pa per commemorar el Dia Mundial d’aquest aliment. Així, l’acte central d’enguany és un tast de pa de xeixa amb oli d’oliva DO Mallorca, tomàtigues de ramellet i sobrassada de Mallorca, així com un showcooking de llonguets gourmet que tendrà lloc al quiosc de la plaça de l’Olivar el proper dia 17 d’octubre. El responsable del tast serà José Cortés, president de l’Associació de Cuiners de Balears (ASCAIB), xef, formador i assessor gastronòmic.

A més, la Setmana del Pa 2022 també inclou una classe magistral del forner Peio Zalba destinada a l’alumnat de forneria i pastisseria i a professionals del sector. Peio Zalba és el fundador del forn PaneNostro, establiment amb certificat ecològic ubicat al barri de sa Gerreria de Palma, des del qual elabora pans amb farines integrals i morenes de blat de xeixa, blat mort, blat barba i blat mollar, entre altres productes.

Recorregut per la Palma dels forns de pa

Després de l’èxit de la passada edició, es torna a organitzar una visita guiada a càrrec del filòleg i investigador Tomàs Vibot. En aquesta ocasió, la ruta descobrirà alguns dels forns que han marcat la personalitat de Palma, tant per la mateixa història de l’establiment com per la qualitat dels productes que, generació darrere generació, han anat oferint. Serà una passejada per gaudir de la tradició, la cultura i el present d’alguns dels obradors més emblemàtics de Ciutat. Aquesta activitat tendrà lloc el dimecres 19 d’octubre i està oberta a tota la ciutadania, tot i que s’hi ha d’inscriure. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa