Balears Vadevi
‘Si jo no produeixo, tu no menges’ arriba a Mallorca

Cooperatives Agro-alimentàries d’Illes Balears ha organitzat una jornada per a abordar la problemàtica d’unes illes sense producció d’aliments i begudes i quins són els factors fonamentals que cal abordar per a la permanència d’agricultura i ramaderia de les illes. La jornada, que s’emmarca dins la campanya “Si jo no produeixo, tu no menges” , deixa una reflexió clara: Si el sector de les illes no produeix aliments, es produeix una pèrdua de valor molt important per la seva multifuncionalitat, i que la societat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera no es pot permetre.

Gabriel Trenzado, director general de Cooperativas Agro-alimentarias de Espanya, deia que gràcies a aquesta campanya és possible “acostar-nos a la societat amb un missatge positiu i que entengui no un relat d’idees sinó de fets, a més de la complexitat de la cadena i el molt que fem les cooperatives i tot el sector per la sostenibilitat i la necessitat que existeix de mirar al futur, perquè solament així podrem canviar a un model més sostenible des del punt de vista mediambiental, social i econòmic. Des de Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya volem animar a la resta de la cadena de valor a treballar junts i a generar una cadena sostenible i sobretot amb valor, que és el que ens portarà a tots a un futur respectuós amb el medi ambient”.

Pagesos i ramaders ens proveeixen d’aliments de proximitat/Cedida

La importància dels productors i els canals de comercialització

A continuació, es feia una taula rodona sobre “La producció d’aliments a Iles Balears”, en la qual hi participaren Joan Llabrés, director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local del Govern d’Illes Balears; Santiago Tadeo, director gerent de COINGA SCL; i Guillem Adrover, representant de Som Pagesos.

Llabrés ha assegurat que “aquesta campanya resulta de vital importància perquè posa el focus en el productor. Des de l’administració ens centrem a defensar el nostre producte, però també és necessari posar el focus en les persones que ens proporcionen aquests aliments, produïts per persones que treballen cada dia de l’any sense descans perquè puguem tenir aliments frescos i de màxima qualitat en el mercat”.

En una segona taula rodona titulada “Factors fonamentals per a l’agricultura de les illes”, hi participaren Fernando Fernández, director general d’Agricultura del Govern d’Illes Balears; Aldo Castellí, gerent de la cooperativa Camp Mallorquí; i Sonia Torres, gerent de la Cooperativa Ecofeixes.

Per a finalitzar la jornada, Jerònima Bonafé, presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, assenyalava que és important que hàgim posat sobre la taula el valor de la producció d’Illes Balears, així com les problemàtiques que afrontem, on les cooperatives i Sat’s són part de la solució. Garantir aquesta producció és una responsabilitat comuna: ens juguem la sobirania alimentària en el nostre arxipèlag”.

“Per a això, cal comptar amb els recursos necessaris per al sector i perquè tota la població pugui conèixer les seves necessitats. D’aquesta manera, productors i especialment, els nostres socis cooperativistes podran fer arribar els seus productes als consumidors de manera competitiva”, ha finalitzat Bonafé.

Més notícies
Aquesta campanya que ara comença demana el suport del consumidor a través del sistema de Micromecenatge/Cedida
Cooperatives reflexiona sobre el paper del pagès en la cadena alimentària
La campanya “Si jo no produeixo, tu no menges” vol dignificar el paper dels productors
Cooperatives demana compromís als partits pel bé de l’economia
Jerònima Bonafé destaca el treball comunitari de la terra, que permet explotacions més grans i rendibles

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a desembre 23, 2023 | 12:03
    Observador desembre 23, 2023 | 12:03
    Aixó als urbanites, que creuen que els aliments creixen a les lleixes dels supermercats, no els fa fred ni calor. El dolent és, però, que ens ho trobarem tots plegats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa