Balears Vadevi
Sis xefs competeixen a la final del Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller

El Port de Sóller acull aquest dilluns la final del Concurs de Cuina amb Gamba Vermella, on tot és a punt per la final de la competició. Els finalistes són sis xefs provinents de quatre províncies que competiran a partir de les 11h en el restaurant Suculenta situat en el port esportiu Marina Tramontana, davant del jurat del concurs. El tribunal avaluador, que suma 4 estrelles Michelin i 6 sols Repsol, està format pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Cati Pieras i Raúl Resino, a més de per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat.

En aquesta segona edició s’han rebut 39 inscripcions procedents de 13 territoris de l’Estat. Els cuiners seleccionats són Daniel Álvarez, cap de partida del restaurant Audrey’s (Alacant, 1* Michelin); J. Iván Anaya, xef d’El Mirador de la Mancha (Ciudad Real); Javier Gardonio, xef i copropietari de Cantina Panzà (Balears); Juan Antonio Guerra, segon cap d’Es Fum (Balears, 1* Michelin); Tomás Martínez, segon cap de Local de Ensayo (Murcia, 1 Sol Repsol), i Ricardo Rossi, xef de l’hotel Valldemossa (Balears).

L’equip organitzador del concurs, per aquest orde, Andoni Sarriegi, Sebastià Aguiló i Kiko Martorell, en l’edició de l’any passat/Cedida

Tal com estableixen les bases del concurs, els membres del jurat qualificaran els següents aspectes: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). Sempre sota la supervisió del comitè organitzador, els finalistes disposaran d’un temps de dues hores (de 09 a 11h) per a avançar l’elaboració de la seva recepta, que hauran d’acabar i emplatar davant públic i jurat en un temps màxim de 30 minuts.

L’Ajuntament de Sóller concedirà dos premis amb dotació econòmica: 1.500 euros per al guanyador i 500 per al segon classificat.

Raul Linares, en el centre de l’imatge, va ser el guanyador de la primera edició del concurs/Cedida

Els organitzadors del concurs

L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; Tres Cultura, empresa encarregada de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, de Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grupo Gourmets) com a director de l’esdeveniment. En aquesta segona edició, Estrella Damm és la marca patrocinadora principal, i es manté la inestimable col·laboració de Peixos Mayol, Visit Sóller, Cooking Surface i Ameller Cuines, entres altres empreses i associacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa