Balears Vadevi
Sobrassada, formatge de Maó i vi, protagonistes en un tast professional

El Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem han fet una nova sessió de la jornada tècnica de tast professional. Un esdeveniment anual que, com a novetat, en aquesta segona edició ha adherit al Panell de Tast de la DOP Formatge Maó-Menorca, proposant un intercanvi d’experiències i ampliant la visió i coneixement de l’anàlisi sensorial.

La jornada, en la qual han participat 35 tastadors professionals dels Panells de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, es va dur a terme en el Centre Sociocultural Sa Quintana de Sineu. Una jornada en la qual el principal objectiu ha estat posar en valor la tasca dels Panells de Tast professionals d’aquestes entitats, els qui mitjançant l’anàlisi apliquen una tècnica de mesura totalment objectiva per a conèixer les propietats dels aliments com el color, l’aspecte, l’aroma, la textura o el gust.

35 tastadors professionals han participat en aquest jornada organitzada a Sineu/IGP Sobrassada de Mallorca

Tres productes amb un mateix objectiu

Antonia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, ha explicat que “hem decidit convertir la jornada tècnica de tast professional en un esdeveniment anual a causa de l’èxit que va tenir l’any passat i en comprovar que és molt profitós per al grup de tastadors tant de la DO Binissalem com de la IGP Sobrassada de Mallorca. A més, enguany hem adherit el grup de tastadors de la DOP Formatge Maó-Menorca”.

En aquest sentit, Antonia Mª Torres ha afegit que “l‘anàlisi sensorial implica una objectivitat molt gran i el que pretenem amb aquests tastos és que la part sensorial del producte es tracti com una analítica instrumental seleccionant i entrenant als nostres tastadors per a avaluar les propietats dels nostres aliments amb un alt grau de qualitat reconeguda i que ens asseguren que els consumidors trobin en el mercat els productes tal com esperen que sigui”.

Piedad López,, directora tècnica de la DO Formatge Maó.Menorca, durant el tast/IGP Sobrassada de Mallorca

Així, després de la primera sessió celebrada dijous passat a Menorca, Piedad Lopez, directora tècnica de la DOP Maó-Menorca, ha estat l’encarregada de dirigir la segona sessió de tast de formatge per als tastadors professionals de Mallorca. Una sessió en la qual, de manera conjunta, Antonia Mª Torres, directora tècnica de la IGP Sobrassada de Mallorca, i Marga Amat, directora tècnica de la DO Binissalem, han exposat també els darrers avanços, desafiaments i estratègies per a poder dur a terme una correcta anàlisi sensorial acreditat per ENAC.

Finalment, cal destacar que, dins del marc de la certificació de producte, avalada per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) en compliment del que estableix la norma UNE-EN ISO/IEC 17025, l’anàlisi sensorial és un dels requisits pels productes emparats per les Indicacions Geogràfiques Protegides (no víniques) i per les Denominacions d’Origen.

A l’acte varen ser presents el batle de Sineu, Tomeu Mulet; la regidora de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Xisca Ramis; el president de la IGP Sobrassada de Mallorca, Andreu Palou; i les directores tècniques de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, Antonia Mª Torres i Marga Amat, respectivament.

Més notícies
Els nous tastadors s'incorporen amb un aprenentatge fet al llarg d'un any que els capacita per integrar-se en aquest sistema de control de qualitat/IGP Sobrassada de Mallorca
IGP Sobrassada de Mallorca lliura els diplomes als nous tastadors
El panell de tast està integrat per 30 tastadors
Entre els nous tatadors autoritzats n'hi ha 4 amb discapacitat visual que treballen amb tecnologia de suport/CR
La IGP Sobrassada de Mallorca revela els secrets del panell de tast
Per primera vegada s'incorporen tastadors amb discapacitat visual de l'ONCE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa