La IGP Sobrassada de Mallorca impulsa un microcrèdit universitari sobre atributs nutricionals i organolèptics aplicats a la Sobrassada, amb col·laboració amb destacats experts i professors de la UIB. El curs, de 4 crèdits i homologable en l’àmbit europeu, s’ha impartit en el Laboratori d’Anàlisi Sensorial (LES) associat al Consell regulador de la Sobrassada de Mallorca, i és dirigit a professionals del sector carni-agroalimentari i HORECA.
El curs, intensiu i per a un grup reduït només per a 10 alumnes, s’ha fet durant aquest mes de setembre. Faculta capacitats de promoció i prescripció dels productes emparats, enfortint el coneixement tècnic i la comunicació de les seves característiques nutricionals i sensorials.
“Un microcrèdit universitari és una formació de curta durada l’objectiu de la qual és adquirir competències específiques, i registra els resultats d’aprenentatge amb una avaluació transparent i clarament definida, registrada i homologada amb validesa en tota la UE. Constitueix una oportunitat d’aprenentatge que incrementa l’aplicabilitat, adaptant-se a una societat canviant que demanda un coneixement més sòlid dels productes alimentaris“, afirmen des del Consell Regulador de la IGP.

Així mateix, fa referència als dos tipus de producte local emparats, incloent-hi el derivat del Porc Negre (raça autòctona mallorquina, criat en extensiu en camp obert) el qual correspon a les exigències d’un entorn de transició digital i verda.
Transferència del coneixement a professionals del sector i de la restauració
Andreu Palou, president del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, explica que “en la línia d’innovació, és clau proporcionar a les empreses coneixement sòlid i actualitzat sobre el producte i sobre les denominacions de qualitat a Europa, a més d’eines rigoroses com l’anàlisi sensorial. Amb aquesta base, les nostres empreses s’impliquen encara més a garantir al consumidor un producte excel·lent, traçable, i de qualitat contrastada”.

La formació, amb una selecció dirigida a directius, tècnics, responsables de comunicació i personal d’empreses del sector de la Sobrassada o carni/agroalimentari, amb prioritat per a les signatures elaboradores de sobrassada a Mallorca, així com a professionals de l’àmbit gastronòmic i HORECA, combina sessions teòriques, pràctiques d’anàlisi sensorial en el LES i casos aplicats a la Sobrassada de Mallorca IGP.