Balears Vadevi
Sóller consolida la Mostra del Vi Casolà i la Fira de la Carn i l’Embotit

Aquest cap de setmana passat la Vall de Sóller s’ha convertit en un dels punts més cercats de la geografia mallorquina i ha competit amb avantatge respecte a altres localitzacions costaneres, de platja. El bon temps ha estat també un factor a tenir en compte per entendre l’espectacular resultat de participació i assistència a les dues fires que hi han tengut lloc: la Mostra del Vi Casolà i la Fira Mercat de la Carn i l’Embotit.

El públic ha respost un any més a la cita amb els vinaters casolans de Sóller/Cedida

“Enguany ha estat un autèntic èxit i hi va haver una gentada”, diu el regidor Sebastià Aguiló, que ha estat darrera tota l’organització. La Mostra i tast de Vins Casolans arribava a la XXIena edició havent superant dos anys d’absència a ran de la pandèmia. Com sempre hi va haver tast de vins i la menjua que hi aportaren els mateixos vinaters, i a sis euros la copa hi havia accés lliure a tasts i menjua. Hi han participat enguany 10 vinaters que presentaren els vins de l’anyada i que aprofitaren per presentar també els corresponents a les anyades del 20 i del 21, que no en tengueren l’oportunitat per mor de les restriccions sanitàries.

Ruth Aguiló és l’autora del cartell de l’edició que fa XXI de la Mostra/Cedida

En boca de tots, la preocupació pel futur de les vinyes que han quedat molt tocades per la plaga de la xylella, fins el punt que els més vells ja pensen en abandonar el cultiu, no volen resembrar allà on la plaga hi ha pegat. En canvi els joves pensen que val la pena lluitar per mantenir la presència de vinyes a la Vall i, per tant, continuar endavant combatent la xylella tant com es pugui.

Gran ambient el cap de setmana amb les fires i mostres, a Sóller/Cedida

La Fira i Mercat de la Carn i l’Embotit s’afiança

Coincidint amb el mateix cap de setmana s’ha fet també a Sóller la segona edició de la Mostra i Mercat de la Carn i de l’Embotit, una iniciativa que va sorgir l’any passat per ajudar al els productors que no havien pogut vendre molt de producte per que no s’havien pogut fer els foguerons i les torrades hivernenques per mor de la COVID. Hi va haver venda i degustació de productes, torradores i caliu a punt per que els consumidors torrassin allà mateix.

La Fira i Mercat de la Carn i l’Embotit s’ha guanyat el seu lloc al calendari festiu de Sóller/cedida

També hi hagué actuacions musicals, ball de bot, tallers, i altres atraccions que completaren l’oferta. “Enguany hem duplicat el nombre de parades, de taules i torradores, diu Aguiló explicant la bona acollida després de l’èxit de l’any passat amb la primera edició.

“No hi ha festa sense els xeremiers,” diu Sebastià Aguiló/Cedida

A tall d’exemple puc dir que s’havien preparat 40 quilos de frit de matances i que a mig dematí ja no en quedava”, remata.Per tot això, Sebastià Aguiló confia que el nou consistori que surti de les urnes a les eleccions municipals del mes de maig mantengui aquestes dues fires que posen Sóller, jutament amb la de la Taronja i la de la Mar, en el mapa de Mallorca.

Organitzadors, participants i autoritats a la foto de grup/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa