Balears Vadevi
Sommeliers ABS vs DO Binissalem, una col·laboració molt profitosa

Com ningú no hi havia pensat abans?’ Aquesta és la pregunta que sorgeix quan la Denominació d’Origen Binissalem va iniciar una col·laboració amb l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) per donar a conèixer els vins de la comarca. “Deixem als professionals, bons coneixedors dels vins de la DO que ajudin en la difusió del producte!”, diran.

El sommelier té el contacte directe amb l’elaborador i amb el consumidor, per tant, és la persona clau per acompanyar el consum de vi al restaurant o en botiga especialitzada. És coneixedor de molts vins de diferents zones, i especialment dels vins locals, per això pot recomanar el vi més adequat per a cada plat i també, assessorar en l’elecció, segons les preferències del client.

“És cert, que per als clients que s’inicien en el consum del vi, la figura del sommelier imposa. És freqüent, escoltar frases com “jo no n’entenc, de vins”, o sentir-se aclaparat per les explicacions del sommelier i per tota la descripció associada al consum del vi. El consum de vi sembla una cosa molt seriosa, rigorosa, i sembla que si no n’entens, et pot cohibir i fer-te decidir per una altra beguda, ‘més fàcil'”, diu Marga Amat, directora de la DO Binissalem.

Per això és tan important trencar aquest mite i demostrar d’una banda que el vi és fàcil de beure i de l’altra que les explicacions poden ajudar simplement a entendre determinats aspectes que, sens dubte, serviran en aquesta i en futures eleccions.

Amb aquesta idea va sorgir “Sommeliers ABS vs DO Binissalem“, un projecte realitzat per la DO Binissalem conscients de la importància de la figura del sommelier i de la seva presència en els restaurants més recomanables de l’Illa, en col·laboració amb l’Associació de Sommeliers de Balears (ABS).

“Pensem que havíem de treure al sommelier del seu entorn de treball i realitzar un tast desenfadat dirigit a un públic ampli, consumidor habitual i iniciats. Presentar al sommelier, donar a conèixer vins i també els cellers que els elaboren, perquè el consumidor pugui comprar el vi i realitzar el tast, relaxadament, des de la seva casa”, diuen des del Consell Regulador.

En aquest projecte hi participaren els 13 cellers de la Denominació d’Origen Binissalem, amb un total de 13 vins. Blancs, negres, escumosos, elaborats amb varietats locals, alguns en cupatge amb altres varietats i altres, monovarietals de mantonegro o de moll (premsal blanc).

El sommelier tasta el vi, en un espai especial triat per ell. L’objectiu és donar-li un aire fresc i desenfadat; posar en valor els vins comentant aspectes de l’elaboració, varietats, del celler que els fa, proposar algun maridatge…, i gravar-ho en un vídeo curt de 2-3 minuts, pel propi sommelier, seguint cadascú el seu propi estil.

Des de la Denominació d’Origen ens hem encarregat d’editar i publicar els vídeos en totes les nostres xarxes socials perquè els consumidors puguin comprar-los i tastar-los des de casa”, afegeixen.

Els sommeliers que han participat són: Joan Arboix (Grup Santi Taura); Sebastián Longo (Zaranda), Giorgia Scaramella (Marc Fosh restaurant), Juliana González (Millor sommelier de Balears 2020), Josep Juhé (2n millor sommelier de Balears 2020-Rest. Baiben), Juan Biedma (Amb més de 20 anys d’experiència en el món vinicola), Sergio Pereda (Club del Tastador), Mónica Pietanar i Daniel Arias (President de l’Associació Balear de Sommeliers); i els espais triats per al tast han estat paisatges de la Serra de Tramuntana, miradors i terrasses amb vista a la mar, una llibreria, un estudi d’enregistrament d’un grup de rock i prop de la mar amb una roulotte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa