Balears Vadevi
Son Bordils està de dol amb la mort de Pedro Coll

Pedro Coll Pastor un dels propietaris del celler Son Bordils, d’Inca, ha mort a 75 anys deixant el celler i tot l’equip que forma la família de la vinya i el celler de dol.

Pedro, i el seu germà Ramon, varen emprendre l’aventura de Son Bordils el 1998. Es proposaren conservar la finca i les 36 hectàrees de terres on des del segle XV consta que s’ha conreat la vinya. Varen plantar noves varietats, feren el celler i començaren a fer vi. Cal destacar el reconeixement a la qualitat que aconseguí amb una de les primeres medalles la de bronze Bacus per al seu primer Son Caló Rosat i també la comercialització d’un Muscat sec, que també va aconseguir importants guardons en l’àmbit nacional i 45 premis internacionals.

Un celler amb història

Son Bordils és un celler que té referències històriques: Bernat de Bordils, a partir de la dècada de 1360, era el propietari de la finca i a les seves terres ja hi trobam vinyes en el moment de la compra. Se sap que en el segle XV, Són Bordils ja estava dedicada a l’elaboració de vi perquè, durant la revolta forana (1450-1452), la finca va anar saquejada obtenint-se un botí del voltant de 50.000 litres. Pel moment de més esplendor de la finca va tenir lloc en la segona meitat del segle XIX. El 1860, la finca Són Bordils era la major en extensió del terme d’Inca i un dels tres grans productors vitivinícoles del municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa