Balears Vadevi
Son Jover acull dos joves del programa ‘Cultiva’, impulsat per Cooperatives

Cooperatives Agro-alimentàries treballa en el relleu generacional fomentant la participació de joves que s’hagin incorporat a l’activitat agrària i/o ramadera facilitant la formació necessària. Per això, el programa Cultiva, o programa d’estades formatives en explotacions model, fomenta que joves puguin realitzar estades formatives en altres explotacions models, així com que les explotacions d’Illes Balears siguin model d’acolliment per a joves d’altres territoris de l’Estat.

Roldán s’ha implicat en les pràctiques de l’explotació ramadera de Son Jover/Cedida

Una d’aquestes estades formatives s’està realitzant en una entitat sòcia de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Son Jover SAT, una explotació d’Inca (Mallorca). Fins aquí s’han desplaçat durant aquesta setmana dos joves: Roldán Miguel Dones, des de Lorca (Múrcia) i Melanie Cerdà des de Benicarló (Castelló), que han pogut conèixer de primera mà el treball diari en una explotació mixta amb ametllers, garrovers i cereals i ramaderia d’ovella vermella mallorquina i cabres, on es produeixen formatges i llet.

Margalida Seguí, l’amfitriona de Son Jover SAT, afirma que el programa Cultiva és “una oportunitat per a intercanviar coneixement per a totes dues parts.” A més, durant aquesta setmana els ha mostrat als joves la manera innovadora, sostenible i econòmicament rendible de la seva explotació.

Entre altres funcions, aquests dos joves han après a controlar la ració de menjar de les cabres lleteres; han conegut els seus tractaments; han pogut conèixer la gestió de la venda o altres treballs propis de l’explotació ramadera així com la mecanització, la incorporació i ús de tecnologies en els processos productius.

Fer formatge amb la llet de les cabres ha estat una part de l’aprenentatge/Cedida

Un total de 6 joves han participat en el programa ‘Cultiva 22’, a Balears

Sis han estat els joves que ja han gaudit de l’‘Erasmus agrari’ que coordina Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears. La presidenta Jerònima Bonafé ha agraït a les explotacions model amfitriones i als joves que estan participant en el programa a “que s’uneixin a aquesta iniciativa on els joves poden veure a peu de camp el que és una explotació en Balears. Accions com aquestes són fonamentals per a garantir el relleu generacional tan necessari”.

Melanie ha estat en contacte amb la guarda d’ovelles de raça mallorquina de la finca/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa