Balears Vadevi
Son Pere Jaia s’estrena amb Padrins, monovarietal de giró ros

Damià Rius se presenta, amb orgull, com l’hereu de Son Pera Jaia (Campos), la finca allà on ha nascut Padrins, el primer vi en l’incipient camí d’un pagès i vinyòvol que ara pensa ja amb ser cellerer.

I amb aquesta estrena s’ha de dir que hi ha posat tota la passió, que en el seu cas és molta. Les vinyes joves d’aquesta varietat nostrada, Giró Ros, la primera que va plantar en Damià assessorat per un entès Joan Rallo, comparteixen la terra amb altres varietats escollides aquí i allà, com qui va provant.

La terra, ben treballada, de Son Pere Jaia/Cedida

Son Pere Jaia és una finca a l’antiga on hi ha un poc de tot però ara el protagonisme és per la vinya. Padrins vol ser un homenatge a les arrels d’aquest jove de 29 anys que ha trobat en la pagesia la manera d’expressar-se.

Damià Rius, pagès, vinyòvol i en el futur cellerer sent un vincle especial amb el seu repadrí Damià/cedida

I a l’horitzó qui sap si hi ha també el projecte de fer un vi negre, un rosat… Ja es veurà.

PADRINS, de Giró Ros

És un vi monovarietal procedent d’una única parcel·la de vinyes pròpies l’elaboració de les quals s’ha realitzat sota la Denominació d’Origen Pla i Llevant, embotellat per a Damià Rius Vallespir.

ELABORACIÓ: Verema manual seleccionada; fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada. Grau alcohòlic 12.5% vol.

NOTA DE TAST
Fase Visual: De color groc amb tons mel, nítid i brillant.
Fase Olfactòria: En nas és complex, fresc, molt expressiu i intens, amb aromes de mango i pell de préssec. Notes cítriques, recordant a la llima amb aromes florals que recorden a la flor del taronger.
Fase Gustativa: Amb una acidesa equilibrada, té notes salines que recorden al mediterrani. És llarg en boca, amb un final floral i aromes de fruita d’os madures.

Suggeriments

‐ Marida perfectament amb peixos, mariscos, arrossos i carns blanques.
‐ Consumir preferiblement entre 8 ‐ 10 graus de temperatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa