Balears Vadevi
‘Sopes i vi’ una connexió gastronòmica entre tradició i innovació

En el marc d’INCABUSINESS, el Cafè Inca (restaurant Esment) ha acollit «Sopes i vi» aquesta setmana, un esdeveniment que ha fusionat la tradició gastronòmica amb noves mirades sobre la cuina mallorquina. Amb un aforament complet, aquesta experiència culinària ha remarcat la història, la cultura i la identitat de les sopes mallorquines, un plat emblemàtic de la nostra gastronomia.

Organitzat per l’Ajuntament d’Inca, amb la col·laboració de Chefs(in) i Esment, “Sopes i vi” ha estat un èxit de participació i ha generat un diàleg enriquidor sobre la importància de preservar i reinterpretar la gastronomia mallorquina. «Una vegada més, Inca es consolida amb aquest esdeveniment com un espai de trobada per a la innovació i la divulgació gastronòmica. El menjar és un dels aspectes identitaris de la capital del Raiguer i, sense cap dubte, la ciutat s’ha posicionat com un referent de la cuina mallorquina per la seva tradició i oferta», assenyala el regidor de Promoció de la Ciutat, Miguel Ángel Cortès

La periodista Araceli Bosch, cofundadora de Chefs(in), va conduir el debat/Ajuntament d’Inca

Tres versions distintes amb un origen comú


Així doncs, l’acte ha comptat amb la participació d’experts en gastronomia i història que han guiat els assistents en un viatge des de l’origen de les sopes fins a les seves interpretacions contemporànies. La professora de la UIB experta en nutrició, Sílvia García Hernández ha introduït les característiques i importància de la dieta mediterrània, així com els valors nutricionals d’aquest plat, mentre que Tomeu Arbona, del conegut Fornet de la Soca, ha mostrat com manté viva la tradició a través de l’arqueologia gastronòmica. Per la seva banda, el xef Víctor García, de La Fortalesa de Cap Rocat, ha ofert una versió innovadora de les sopes mallorquines, demostrant com aquest plat pot evolucionar sense perdre la seva essència. A més, Melisa Puente, xef formadora de la cuina d’Esment, ha posat en relleu la importància de transmetre aquest llegat culinari a les futures generacions.

Tomeu Arbona va cuinar la recpeta clàssica de les sopes mallorquines/Ajuntament d’Inca


La periodista Araceli Bosch, cofundadora de Chefs(in), va conduir el debat, creant un espai de reflexió sobre quins elements han de romandre inalterables en la cuina tradicional i quins poden evolucionar per adaptar-se als temps actuals.

L’experiència ha culminat amb una degustació exclusiva de tres versions de les sopes mallorquines, cuinades en directe pels experts convidats. Els assistents han pogut gaudir d’un recorregut gastronòmic que ha combinat el passat, el present i el futur d’aquest plat tradicional, maridat pel vi produït per Esment, Gallines i Foques, presentat per la coordinadora de vins d’Esment, Olga Jiménez Martín. 

Una altra manera de fer les “sopes mallorquines”, en una interpretació del xef Víctor Puente/Ajuntament d’Inca
Més notícies
Antònia Soler ha tengut cura de l'edició perquè no es perdi aquest patrimoni familiar i com un homenatge sentit a la seva padrina Margalida/Cedida
La ‘Cuina Mallorquina de fa cent anys’ d’una casa benestant, en un llibre
Les receptes de la cuinera Margalida Frau recopilades per la seva neta Antònia Soler
Rostit humit de me, una de les receptes que trobareu al recull de fra Jaume Martí Oliver/Fundació La Caixa
Es reedita el primer llibre de receptes ‘Modo de cuinar a la mallorquina’
Dins la col·lecció '7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana', recull les receptes del frare Agustí Jaume Martí Oliver del segle XVIII

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa