Balears Vadevi
El supermercat cooperatiu Terranostra, premi Cercle d’Economia de Mallorca

El supermercat cooperatiu Terranostra ha resultat guanyador de la sisena edició del premi Cercle d’Economia de Mallorca 2022, guardó que compta amb la col·laboració de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General d’Innovació.

Amb aquest premi es vol reconèixer el valor d’idees innovadores que tinguin com a objectiu la millora de les condicions de vida i la salut de les persones, o que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental. El projecte guanyador ha rebut un premi de 6.000 euros en metàl·lic, del qual la Direcció General d’Innovació hi col·labora amb una aportació de 4.900.

Addicionalment, el projecte guanyador rebrà l’alta com a soci col·laborador del Cercle i podrà assistir a la Comissió d’Innovació durant un any.

El millor de dotze projectes

En aquesta edició aspiraven al premi dotze projectes. La iniciativa guanyadora, Terranostra, presentada per Teresa Bestard Conti, és el primer supermercat cooperatiu de Mallorca. Aquest comerç de proximitat proposa un model de consum alimentari conscient, respectuós, sostenible i just, basat en els principis de l’economia social i solidària, a través d’un projecte sense ànim de lucre. En aquest supermercat es poden trobar majoritàriament productes agroecològics locals a un preu assequible, gràcies a la feina compartida entre totes les sòcies.

Durant l’acte de lliurament, el director general d’Innovació del Govern, Eduardo Zúñiga, ha destacat l’esperit innovador del projecte guanyador: “Les empreses disruptives són aquelles que han adoptat models de negoci que fan canvis dràstics per innovar al mercat, rompen amb l’oferta de productes i serveis tradicionals i estableixen noves formes de procedir”, deia Zúñiga, i “en aquest cas, Terranova compleix perfectament la premissa; ja que la seva raó de ser és la d’influir en aquesta societat amb un model totalment diferent i que està en sintonia amb el que volem impulsar com a societat, defensant el producte local, el km 0 i el comerç just“.

Emblema dels Premis del Cercle de Mallorca

“Un estímul per la prosperitat de la nostra terra”

Per part seva, José María Vicens, president del Cercle d’Economia de Mallorca, ha  reiterat el seu agraïment a les organitzacions que han fet possible el premi des dels inicis. A més, ha afirmat que aquest tipus d’iniciatives premien la feina ben feta i “estimulen el camí a la prosperitat de la nostra terra”.

Prèviament al lliurament del premi, el Cercle d’Economia va celebrar l’assemblea general. El Cercle és un ens local la missió de millora i impuls de la societat illenca el converteix en un fòrum obert de pensament i debat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa