Balears Vadevi
Sus a la verema més primerenca

Ja ho deiem la setmana passada que aquesta calorada d’enguany avançaria la verema. I ja la tenim aqui. Alguns cellers de Mallorca han començat a vermar, segons ha pogut saber Balears Vadevi. Vi de la Terra Mallorca informa que Castell Miquel i Son Antem ja han començat aquesta setmana i que és a punt de fer-ho Caseta Vella.

Feia dies que s’escoltaven algunes veus en el sector que anunciaven que això podia passar”, diuen des de l’IGP VTM. “L’onada de calor, amb jornades en les quals s’han registrat temperatures rècords, vaticinaven un avançament en la verema… i així ha estat. El raïm estava massa exposat i es corria el risc que s’assequés. La millor opció era veremar ja”.

El celler Castell Miquel, adscrit a Vi de la Terra de Mallorca, ha començat a veremar el chardonnay. En paraules de l’enòleg de Castell Miquel Gaspar Amengual “gràcies al fet que hem tingut aigua, hem pogut aconseguir que el raïm no es deshidrati. Això ens ha permès poder començar amb garanties a veremar el chardonnay de les vinyes joves”, explica.

El chardonnay de Son Antem ja és a punt /Cedida

Per part seva, Sebastià Ordines, de 7103 Petit Celler, diu que també han començat a veremar el chardonnay a Son Antem, d’Alaró; raïm que després s’elaborarà en aquest celler de Santa Maria. La forta calor i les moltes hores en les quals el raïm està exposat al sol han estat claus per a avançar la verema més que mai. 

La mateixa idea han tingut al celler Caseta Vella. A partir del pròxim divendres començaran també a veremar.

La verema més primerenca de l’història ha arrancat amb ganes. Ara seguirà un degoteig de cellers que s’hi afegiran per que passen els dies i la calor no afluixa. La verema s’escamparà per tota l’illa i d’aqui a finals de setembre, les colles estaran ben enfeinades. La DO Pla i Llevant ha convocat per fer el tall del primer raïm el dia 11 d’agost. Enguany ja no serà el primer, però la festa s’ho pagarà igualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa