Balears Vadevi
TaPalma 2024 vol situar Palma en el mapa del turisme gastronòmic

TaPalma Mallorca-2024 se celebrarà del 20 al 24 de novembre a Palma. Les dates de la nova edició s’han donat a conèixer a FITUR amb motiu de la Fira Internacional de Turisme, a l’estand de Trasmed, patrocinador principal de l’esdeveniment. A més, el Palau de Congressos de Palma acollirà, per setè any consecutiu, el concurs de tapes i còctels de TaPalma Mallorca-2024 que tindrà lloc el dilluns 18 de novembre, dos dies abans de l’inici de la ruta. Com a novetat, aquest any el concurs de tapes i còctels es retransmetrà en directe per IB3 Televisió.

Amb aquest esdeveniment gastronòmic, l’organització juntament amb Restauració Mallorca Caeb, pretén allargar més la temporada turística atraient als seus establiments, no sols al públic local, sinó al turisme nacional i estranger durant aquells mesos on hi ha un descens de públic i, per tant, menys activitat. L’acte ha comptat amb la presència d’Alfonso Robledo, president de Restauració Mallorca Caeb i Miguel Pardo, director de Relacions Institucionals del Grupo Grimaldi a Espanya, entre d’altres patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment.

Alberto Garrido xef del restaurant OMBU; Antoni Martorell, director general d’AgènciaCom; Miguel Pardo, director de Relacions Institucionals del Grup Grimaldi a Espanya; Alfonso Robledo, president de Restauració Mallorca CAEB i Alessandro Smurro, bartender del restaurant ‘La Caña’ | Foto: cedida

Showcooking i showcocteling amb els guanyadors de 2023

Durant la presentació s’ha duit a terme un showcooking i degustació de la tapa TaPalma d’Or 2023, ’20 horas’, de la mà dels xefs del restaurant Ombu, Alberto Garrido, Paola Luisa Echegaray i Alejandro Cerro; així com un showcocteling i degustació del còctel guanyador d’or de la passada edició, ‘Terra i Aigo’, dels bartenders del restaurant La Caña, Alessandro Smurro i Danilo Petritoli.

Durant la presentació Alfonso Robledo, president de Restauració Mallorca Caeb, ha assenyalat que “gràcies a Trasmed podem presentar TaPalma en aquesta important fira de Turisme a Madrid, donar-li veu en l’àmbit nacional, i ajudar, així, els restauradors i bartenders de Mallorca, i en concret de Palma, que omplin els seus locals en un mes com és novembre, complicat per a l’hostaleria en ser temporada baixa”.

Finalment, Miguel Pardo, director de Relacions Institucionals del Grupo Grimaldi a Espanya, ha comentat que “els protagonistes avui són els restauradors i coctelers que promouen la gastronomia local, i nosaltres els donem suport perquè, en aquestes dates de temporada baixa, com és el mes de novembre, tinguin molt més moviment als seus locals i puguin mostrar a tothom les seves creacions i l’excel·lent gastronomia de l’illa, així que des de Trasmed animem a viatjar a Palma el mes de novembre i gaudir de TaPalma Mallorca-2024″.

Imatge del còctel de TaPalma 2023, ‘Terra i Aigo | Foto: cedida

Palma, capital gastronòmica del Mediterrani

El batle de Palma, Jaime Martínez, ha presentat, en el marc de la fira Fitur, “Palma com la capital gastronòmica de la Mediterrània”. Martínez ha explicat que la gastronomia ha esdevingut un producte turístic per dret propi.

En aquesta mateixa línia, ha destacat que l’aposta de l’Ajuntament de Palma per impulsar i donar suport a la gastronomia és “molt clara”, i ha anunciat que, a fi de seguir avançant en l’excel·lència i fer valdre el turisme gastronòmic, Palma ha presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme, juntament amb Barcelona, València i Cartagena, el projecte Culinari Med Cities Experience.

L’objectiu del projecte és la creació d’una oferta turística gastronòmica experiencial, singular i de gran valor, segons els atributs i valors culinaris comuns i particulars de les ciutats de la Mediterrània.

Aquest pla vol millorar la competitivitat i l’atractiu de les ciutats mediterrànies per al turisme gastronòmic; desenvolupar una veritable experiència turística transformadora i de gran valor, que permetrà al visitant submergir-se en la cultura i l’estil de vida mediterranis, a través de la gastronomia, i descobrir la identitat culinària pròpia de les ciutats que visita, a més de gaudir dels paisatges gastronòmics, els seus entorns productius, el seu ambient, la seva excel·lent gastronomia i la professionalitat i hospitalitat dels diferents actors de la cadena de valor del turisme gastronòmic.

El batle Martínez i altres autoritats degustaren la tapa guanyadora de la darrera edició de TaPalma/Cedida

Una vegada finalitzat l’acte, s’ha degustat la tapa guanyadora del certamen TaPalma 2023, “Veinte Horas”, creació del xef Alexander Pincay, del restaurant OMBÚ, així com el còctel guanyador al mateix concurs, “Terra i Aigo”, d’Alessandro Smurro, del restaurant La Caña.

Més notícies
Els organitzadors estan molt satisfets d'aquesta última edició | Foto: TaPalma
Balanç positiu de TaPalma 2023 amb prop de vint mil tapes i còctels venuts
Una nova aplicació, que ha registrat prop de dues mil descàrregues, ha facilitat la logística de la ruta així com la interacció amb els usuaris
El xef Alexander Pincay rep el TaPalma d'Or/COM Comunicació
Alexander Pincay, Tapalma d’Or amb la creació ’20 hores’
El xef del restaurant Ombu de Palma ha estat el triomfador d'aquesta edició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa