Aquesta setmana s’ha realitzat un curs d’inici al tast de vi a la Sala dels Tarongers de Lloret de Vistalegre en dues sessions. A la primera es varen tastar vins blancs i, a la segona, rosats, negres i un escumós. Aquesta activitat fou organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre i la DO Pla i Llevant.
El curs fou dirigit per l’enòloga de Bodegues Bordoy (Llucmajor), Carmina Sender. Amb gran professionalitat i dots didàctiques va aconseguir acostar el món del vi al públic assistent. Seguiren amb gran interès les informacions sobre la seva composició, els processos d’elaboració dels diversos tipus, les característiques organolèptiques i les relacions que existeixen entre un consum moderat de vi i la salut. I unes pinzellades sobre la normativa europea, estatal i autonòmica que estableixen el marc d’elaboració.
Es va fer una descripció de com està organitzat territorialment el vi de Balears i quines són les seves marques de qualitat, les denominacions d’origen de Binissalem i Pla i Llevant i les indicacions geogràfiques protegides: Mallorca, Illes Balears, Serra de Tramuntana-Costa Nord, Eivissa, Formentera i Menorca.
Els vins tastats varen ser del gust dels assistents. Com que el curs era organitzat pel Pla i Llevant tots les vins tastats eren d’aquest DO, però es va fer referència que tot el que es deia d’aquests vins en el curs era aplicable a la resta de marques de qualitat de les illes.