Balears Vadevi
Tasta la cuina de les Illes Balears amb motiu de la Diada

S’acosten els dies de festa que envolten la Diada de les Illes Balears de l’1 de març, que commemora l’aprovació el 40è aniversari de l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia. Enguany, com ja és tradició, hi haurà una mostra gastronòmica de les cuines típiques de cada una de les Illes.

La Mostra de Cuina de les Illes Balears és una fira gastronòmica amb producte local que se celebra els dies 25, 26, 27 i 28 de febrer i 1 de març al Parc de Sa Feixina, organitzada pel Govern. La Mostra comptarà amb la presència d’establiments com Merendero Minyones (Palma), Bar Cristal (Palma), Fet a Sóller (Sóller), Mallorcandy (Palma), The Tapas Gastrobar (Menorca), Vogamarí (Formentera. Guillemis i Es Jardins de Fruitera (Eivissa), Born Events (Palma), El Bandarra (Palma), Va d’Arròs (Santa Maria) i els vins de José Luis Ferrer (Binissalem).

Oscar Roses, en nom del celler, apunta que “Bodegas José L. Ferrer torna a ser present a la Mostra de la Cuina perquè pensem que els nostres vins sempre es mariden millor amb la gastronomia mallorquina i, a més, sempre hem cregut amb el producte local, com va fer el fundador d’aquest celler familiar nascut en 1931, que va apostar per les varietats autòctones i els vins de qualitat a l’illa”.

El cartell de la mostra, ple de colors ben lluents, s’inspira en la realitat de les 4 illes/Cedida

A més, durant la Mostra de Cuina de les Illes Balears també hi haurà showcookings, diferents classes magistrals de cuina i cocteleria, música i activitats infantils per tota la família. Hi haurà també la Fira del Producte de Qualitat DO al parc de la Mar, en la qual participen productors i entitats que disposen de segell de qualitat. I la zona de la Feixina es consolida com un espai gastronòmic, en què hi haurà la tradicional Fira de les Cases Regionals. Aqui teniu el programa per que pogueu organitzar els vostres tasts:

Dissabte 25:

 • 12.00 hores: Showcookingi degustació d’arrossos elaborats amb productes de km0.
 • 14.00 hores: Concert de swing amb Hot Creepers.
 • 15.00 hores: Masterclass de cafè local: demostració de cafè de km0 a càrrec de Café Rico.
 • 21.00 hores: Concert de The Martini Boys.
 • 22.30 hores: Sessió de ràdio clàssics amb Miguel Vera.

Diumenge 26:

 • 11.00 hores: Festa infantil amb l’actuació de Maria Bimbolles.
 • 12.30 hores: Vermut i rock: demostració de vermut elaborat amb producte local a càrrec de l’ambaixador de marca de Antonio Nadal Destil·leries; amenitzat amb una sessió de música rock amb Miquel Font.
 • 13.30 hores: Showcooking de cuina mallorquina a càrrec del Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca.
 • 16.00 hores: Masterclass de mixologia ‘Mixability: sensacions i sabors’: demostració de còctels elaborats amb producte de Coca-Cola a càrrec de Kike Bayano.
 • 17.00 hores: Masterclass de cocteleria mallorquina: de còctels elaborats amb Herbes Túnel i Palo Túnel a càrrec de l’ambaixador de marca de Antonio Nadal Destil·leries.
 • 18.00 hores: Sessió de música actual amb Jaume Colombás.

Dilluns 27:

 • 12.00 hores: Festa infantil amb l’actuació de Chicle y Chincheta.
 • 18.00 hores: Actuació de la batucada Valquiria.
 • 19.00 hores: Actuació de la Colla Castellers de Mallorca.

Dimarts 28:

 • 11.00 hores: Programa de ràdio en directe a càrrec de SER Radio Mallorca – Hoy por Hoy SER Foodie.
 • 21.00 hores: Concert de Mama Kin.
 • 22.30 hores: Sessió amb vinils dels 80’s amb Miquel Font.

Dimecres 1:

 • 11.00 hores: Festa infantil amb l’actuació de Xispita & Geordi.
 • 12.30 hores: Palo i rock: demostració de vermut elaborat amb producte local a càrrec de l’ambaixador de marca de Antonio Nadal Destil·leries; amenitzat amb una sessió de música rock amb Miquel Font.
 • 13.30 hores: Showcooking de banderilles a càrrec del xef del Bar Cristal.
 • 16.30 hores: Actuació del Cor Juvenil del Teatre Principal.
 • 17.00 hores: Concert de Anabel Villalonga.
 • 18.00 hores: Concert de Pere Vergés.
 • 19.00 hores: Concert de Tardes en el Cafè.
Nou logo commemoratiu dels 40 anys de l’Estatut d’Autonomia/CAIB

Activitats per a tots amb motiu de la Diada

En total, hi haurà 267 actes culturals, esportius, gastronòmics i infantils, dels quals 160 seran a Palma, 36 a Menorca, 30 a Eivissa i 4 a Formentera. Als actes tradicionals de la diada, cal sumar-hi la resta d’actes de l’Estatut d’autonomia, que també hi haurà aquests dies.

Entre alguns dels actes més especials per celebrar aquest aniversari hi haurà un concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears a Mallorca, Menorca i Eivissa, que es repartirà un còmic sobre les quatre dècades de l’Estatut o que l’Institut d’Estudis Autonòmics presentarà una edició especial amb motiu de l’efemèride.

S’han signat convenis de col·laboració per desenvolupar activitats adaptades i arrelades a cada territori, i dels ajuntaments. Concretament, s’han destinat un total de 72.000 euros per finançar les activitats dels consells i 2.000 euros per a cada activitat organitzada pels municipis. Cal destacar, a les zones de l’avinguda d’Antoni Maura, el passeig de Sagrera i la plaça de la Drassana, el ja tradicional Mercat del Dia de les Illes Balears, que ofereix un espai propi per als mestres artesans.

No hi faltarà un espai expositiu per al Govern, com cada any. Serà al parc de la Mar, amb mostra dels projectes que es duen a terme i tallers, demostracions, activitats infantils, entre d’altres, i amb la participació de totes les conselleries. Hi haurà un envelat central per dur-hi a terme les activitats d’ensenyaments artístics, la majoria d’aquestes de caire participatiu. A més a més, aquesta diada tornarà a ser una oportunitat per conèixer de més a prop les nostres institucions, per la qual cosa es mantenen també les jornades de portes obertes al Consolat, el Parlament, el Consell Insular de Mallorca, al Museu Es Baluard, al Museu de Mallorca, al Palau de Congressos, al Museu del Palau March, al Museu Històric Militar de Sant Carles, entre d’altres.

Cal recordar que l’acte central de la celebració serà el pròxim dimarts 28 de febrer, amb el lliurament de les medalles d’or i els premis Ramon Llull, màxims guardons que atorga la Comunitat Autònoma.

A més, es posa en marxa una campanya comunicativa en què els ciutadans i ciutadanes de les quatres illes comparteixen les seves històries i opinions sobre la cohesió i la unitat dels illencs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa