Arriba Nadal i a la Confraria dels Tastavins de Manacor, les festes els troben amb els deures fets: Ja han fet matances, aprofitant els primers dies de fred. Amb l’arribada d’aquest ritual, que no ha fallat més que en temps de pandèmia, comença el compte enrere per Sant Antoni, el dia 17 de gener, quan els tastavins convidaran a compartir el fogueró amb amics i membres de la confraria i del fruit d’aquesta jornada matancera.


Entre els que s’hi arromangaren hem vist els germans Miquel i Toni Gelabert, cellerers que per un dia esdevenen matancers experts. Enguany s’hi va acostar al Molí den Roca el president de la DO Pla i Llevant, Antoni Bennàssar, a la qual estan inscrits els vins dels germans Gelabert, i el batle de Manacor, Miquel Oliver.


“El porc va fer 140 kg i varen sortir 34 kg de sobrassada i 19 de botifarrons”, apunta Joan Margenats, que ens fa arribar la informació. “A les 11 del dematí vàrem berenar de frit de matances i frit de sang i a les set vàrem sopar d’arròs brut i aguiat de pilotes cuinat pel nostre president Miquel Gelabert”.



Poca cosa més que afegir més que donam per fet que ni al berenar ni al sopar hi faltà el bon vi. I que sigui per molts d’anys!!!