Balears Vadevi
Taula Parada a Ca na Miquela de Ses Teuleres de Vilafranca de Bonany

És coneguda la dita de què una bona referència dels restaurants és que si hi ha camions aturats al davant vol dir que tenen una bona cuina. Els camioners són bons gastrònoms. Pot ser que a Mallorca no circulin camions suficients per agafar-los com a referència, a més, quan la carretera que abans travessava el poble de Vilafranca fou desviad a l’exterior va quedar mancada la circulació interior. Per cert, que amb el canvi varen desaparèixer aquelles precioses botigues de queviures amb els enfilalls de pebres, verdures i fruites que donaven un gran efecte estètic visual al poble. Però, ara, si ni hi ha camions, ens podem regir per la gran quantitat de cotxes aparcats davant el restaurant de na Miquela de Ses Teuleres de Vilafranca.

Al migdia els comensals es refugien de la calor a l’interior del local/TP

Als membres de la Taula Parada ens encanten aquests restaurants de cuina casolana ben feta que si bé segurament no en trobarem gaires referències a les publicacions gastronòmiques sí que mereixen més divulgació perquè més gent pugui gaudir de la seva oferta culinària de qualitat i bon gust. El restaurant que regenta na Miquela està inspirat directament en la tradició culinària mallorquina. Seguint els passos dels seus pares  va obrir fa 19 anys aquest restaurant en què ella exerceix de cap de sala atenent els clients i la seva germana Maria és la cap de cuina. Tota la seva experiència ve de l’acumulació de les seves vivències i del que els hi varen transmetre els progenitors, el pare cuiner i la mare que va continuar la feina. No han passat per cap escola de cuina, són autodidactes familiars. Un ofici après totalment a casa.

Ciurons amb trempó, per començar amb un plat de temporada/TP
N’hi ha que no renuncien a una sopeta de brou ni en ple estiu/TP

Cuina de tota la vida

Del restaurant, d’entrada, destaquen una sèrie d’aspectes com la de ser acollit per l’àmplia  simpatia de na Miquela i comprovar que aquest negoci està ben arrelat entre el públic de la comarca. Varen poder veure taules poblades de manacorins, santjoaners, petrers, felanitxers i gent arribada expressament de Ciutat per gaudir d’un bon dinar. En el servei dominen les dones, hi treballen nou dones i dos homes. És sorprenent l’àmplia carta que ofereix com a plats del dia formada per 10 primers i 10 segons. Un parell mallorquí de noms: macarrons a la bolonyesa, canelons de carn, ensalada de sípia, sobrassada i mel o sopa amb picadillo de carn. Segons: llom amb bolets, pollastre al curri, milfulls de bacallà, llenguado, o xot al forn. Després de degustar l’oferta del dia i quedar ben satisfets el preu és una altra sorpresa: 12,5 euros per tot el servei. La relació entre qualitat i preu s’ha de considerar excel·lent. Ofereixen vi de la casa i, també, vins a la carta. La selecció de vins mallorquins és molt curta, especialment de vins blancs i rosats. Es podria ampliar per fer aquells maridatges que es diuen geogràfics, és a dir, vins provinents de la mateixa zona on està situat el restaurant.

Llom amb esclatassangs amb un negre de la bodega de Miquel Oliver de Petra, l’emblemàtic Montferrutx/TP

A les imatges que acompanyen aquest article podeu observar part dels plats que vàrem poder tastar en la nostra visita. L’aspecte atractiu de la presentació ja anuncia la qualitat del producte. Quan dines en aquest restaurant van cobrant força la imatge d’aquelles fondes d’antany: Eren realment  restauradores dels cossos cansats d’un viatge que recuperaven l’energia a una taula servida amb els gusts dels plats de tota la vida; plats que recorden tant els menjars fets a casa, que provoquen la satisfacció immediata dels comensals. Visita molt recomanada.

Xot al forn amb una copa de Montfarrutx/TP

Aquest article no és de publicitat. Els comensals de Taula Parada pagam el preu del menú per poder mantenir la nostra independència d’opinió a l’hora de visitar un restaurant.

  • Nom: Restaurant ca na Miquela de Ses Teuleres
  • Responsable: Miquela Pascual Riutort
  • Ubicació: Carretera de Palma, 2. Vilafranca de Bonany,
  • Horari: De dimarts a dijous, de 6h a 18h. Divendres i dissabte, de 6h a 24h. Diumenges, de 6h a 19h. Dilluns, tancat.
  • Reserves: 971 560123
  • Xarxes socials: https://www.facebook.com/…/permalink/7206489189447679/
  • Cuinera: Maria Pascual Riutort
  • Cuina: Àmplia oferta de cuina casolana mallorquina
  • Menú: El menú diari de la casa és molt ampli. De dimarts a divendres, menú 12,50 euros i oferta a la carta. Dissabtes, menú a 14 euros i oferta a la carta. Diumenge, oferta a la carta.
  • Relació preu / qualitat: Excel·lent.
  • Bodega: No molt àmplia, però diversificada. Bona presència de vins negres mallorquins. S’hauria d’ampliar l’oferta de vins mallorquins blancs i rosats.
  • Especial: Zona per joc d’infants. Àmplia terrassa exterior.
Àmplia oferta de plats del dia per confegir un menú amb una relació qualitat/preu excel·lent/TP

Taula Parada: M. Gili, J. Sureda, A. Miró, P. Estelrich, C. Rosillo, A. Bennàssar, J. Company, C. Picornell.

Més notícies
Una ubicació insòlita per un restaurant de tant de nivell/T.P.
Taula Parada al ‘Morralla’ de Kike Erazo
La sorpresa que amaga el Polígon de Can Valero
La façana de S'Oli, 13 convida a visitar l'interior on trobareu un parell de menjadors. En dies de bon temps, també hi ha terrassa/Taula Parada
Taula parada al restaurant S’Oli 13 de Palma
Producte fresc, del dia, i cuina casolana de qualitat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà gironí. a juliol 29, 2024 | 08:59
    Vilatà gironí. juliol 29, 2024 | 08:59
    Esclatassangs. El nom que, a Ses Illes, donen als rovellons
  2. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 29, 2024 | 09:02
    Gironí. juliol 29, 2024 | 09:02
    Rovellons (Lactarius sanguifluus) que cal distingir del pinatells (Lactarius deliciosus). Encara que, en molts indrets, anomenen rovellons a totes dues espècies de bolet.

Respon a Gironí. Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa