Balears Vadevi
Terracor inaugura un centre agrícola per la distribució de producte local

Terracor S.A.T. ha inaugurat el seu innovador centre agrícola a Mallorca en la zona de Sa Teulera, a Petra, al costat de la carretera Palma-Manacor. El centre agrícola de 5.000 metres quadrats pel qual passaran fins a 8 milions de quilos de producte local i de Quilòmetre 0 a l’any ha generat una vintena de llocs directes de treball. Les instal·lacions s’han configurat com el centre neuràlgic de l’activitat agrària de producte local.

Autoritats, representants d’associacions agràries, del món hoteler i empresarial han visitat el centre polivalent que compta amb molls de càrrega, àrees de processament, amplis espais de refrigeració, punt de venda directa, així com d’un obrador per a degustacions i un ampli hivernacle en el qual poden trobar una mostra dels productes conreats per Terracor. A més de l’activitat agrària, s’ofereixen visites a tot el públic en general amb la finalitat de donar a conèixer el producte local, les seves varietats i particularitats.

Les noves instal·lacions en el municipi de Petra, situades estratègicament devora la carrtera Palma-Manacor/Cedida

L’acte ha estat presentat per l’actor Toni Gomila qui ha anat nomenant a cadascun dels intervinents. El primer a prendre la paraula ha estat Guillem Adrover, gerent de Terracor, qui ha exposat la “necessitat d’acostar el producte local al consumidor, d’ensenyar el que fem i com ho fem”, afegint Adrover “que un dels objectius de Terracor és el de “dignificar el treball de la pagesía mallorquina, i que el sector primari segueixi, almenys, representat l’1% del PIB de les Illes Balears”.

Joan Simonet president de Asaja i Sebastià Ordines de Unió de Pagesos han coincidit que inversions com aquesta posen en valor el treball dels pagesos i una demostració que el sector està viu.

Va prosseguir el parlament de Toni Monjo, director de Som Pagesos -marca de qualitat de recent constitució per a garantir l’origen del producte local de Mallorca, emfatitzant “el compromís del sector primari en la diversificació econòmica de l’economia insular i la seva contribució a l’equilibri productiu, territorial i social”.

Hivernacle, botiga i menjador reforcen l’oferta de la nova nau de Terracor/cedida

Per la seva part Matias Adrover, de Terragust, va traslladar l’experiència de proveir de productes de qualitat i de km zero a la societat. D’acostar l’agricultura a la gent en forma d’experiències gastronòmiques.

Van seguir intervencions de representants i directius de Fruites Daniel, Fran Ros, o del president de ASCAIB José Cortés.

Van concloure l’acte en el pla institucional el batle de Petra, Salvador Femenias, la consellera d’Agricultura del Govern dels Illes Balears Mae de la Petxina i la presidenta del Consell Mallorca Catalina Cladera. Tots ells coincidents en la importància d’enfortir el teixit productiu agrícola i en la felicitació a Terracor pel seu impuls i iniciativa en aquest sentit.

Les experiències ofertes per Terragust pretenen revaloritzar el producte de temporada/Cedida

Terracor està formada per cinc socis que exploten més de 300 hectàrees en la zona de Manacor, Petra, Felanitx i Porreres dedicades al cultiu de verdures, fruites, herbes aromàtiques i hortalisses mitjançant el sistema de producció integrada. Aquest sistema conjumina l’agricultura ecològica i la tradicional, marcant-se com a objectiu minimitzar l’impacte mediambiental, reduir la petjada de carboni i obtenir uns productes sostenibles i de qualitat. L’activitat actual es duu a terme en 13 finques que aglutinen 54 cultius diferents. Amb això s’aconsegueixen 8 milions de quilos que passaran pel nou centre agrícola inaugurat aquest dilluns.

Les experiències ofertes per Terragust pretenen revaloritzar el producte de temporada i recuperar els hàbits de consum responsables i saludables. En aquestes noves instal·lacions, es podrà recol·lectar, degustar i comprar l’àmplia gamma de productes que ofereix Terracor i altres productors de l’illa, així com rebre visites de grups i escolars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa