Balears Vadevi
T’estim: tes i infusions per lluitar contra l’estigma dels trastorns mentals

El projecte “T’estim”, que posa al mercat tes i infusions ecològics, neix de la mà de l’entitat S’Estel de Llevant, que té cura de persones amb trastorns i malalties mentals.

Hem d’anar fins a Manacor, als horts bio que aquesta organització té entre la Vall de Nou i Son Talent. Allà trobam les aromàtiques que conren els usuaris d’Estel de Llevant, entre altres plantes i hortalises. Fa tres anys sorgí l’oportunitat d’ampliar la plantilla. Després de 25 anys d’història l’organització arribava a les 259 persones, 50 d’elles professionals . Els seus responsables es plantejaren la possibilitat de crear llocs de feina pels alumnes que fan formació dual. Així va neixer el projecte “T’estim” que parteix de les plantes aromàtiques que conren als vivers de Son Talent, en ecològic. A la seva producció pròpia s’hi afegeixen els tes que s’importen, a través de la xarxa de comerç just, de productors amb segell de qualitat i provinents de cultiu ecològic.

Les aromàtiques provenen dels horts de Son Talent/CAIB

EL projecte preveu posar al mercat entre 2021 i 2022 450.000 unitats de tés i infusions, que podreu trobar a les botigues de Manacor i de Palma. En total hi participen 29 persones en formació dual i altres 6 amb contracte de treball-

Les conselleres Mae de la Concha i Fina Santiago, d’Agricultura i Serveis Socials, respectivament varen ser presents a al presentació. La conselleria d’Agricultura, a través del Fogaiba, ha aportat 105 mil euros per a la part d’innovació del projecte.

La consellera, Mae de la Concha, va conèixer d’aprop el projecte al qual el FOGAIBA hi ha aportat finançament/CAIB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa