Balears Vadevi
La “Tetamundi” de xocolata, la mona de moda a Mallorca

Gastronomia i tradició s’alien aquests dies de Pasqua per oferir-nos un ventall de possibilitats dolces i salades, per gaudir. De les dolces en parlam avui i especialment de la Mona de Pasqua, que cada any obliga als rebosters a tirar d’imaginació per aconseguir un producte a la vegada tradicional i innovador.

És el que ha fet Maties Miralles, de Es Forn des Pla de na Tesa, que s’ha inspirat en el tema de Rigoberta Bandini Ay, mama que aspirava a representar Espanya al Festival d’Eurovisió. Tot i que no va resultar elegida, la seva actuació va tenir una gran repercussió. Diu Miralles que això els va fer pensar que podia ser divertit aprofitar l’estirada per crear la mona d’enguany.

La “Tetamundi” del Forn des Pla de Na Tesa/Cedida

Maties Miralles (1987) arribà al món de la rebosteria de retruc. Abandonà els estudis d’Empresarials a la UIB al segon curs perquè deia que volia  fer coses amb les mans. Per això començà  a aprendre l’ofici  de pastisser a Can Miquel “Antic forn de Porreres” a Palma. Deixà l’obrador per anar a Barcelona on és va formar a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i ho compaginà treballant a Oriol Balaguer i a la pastisseria BuBó amb el mestre Carles Mampel.

Al 2012, és proclamà millor jove pastisser d’Espanya. Llavors, marxà a França per complir el seu somni, treballar a París. Allà va estar als ordres del MOF “Chocolatier” Patrick Roger, i posteriorment, amb la xef pastissera Claire Damon a “Des Gateux et du Pain”.

Fa uns anys vadecidir tornar a Mallorca per integrar-se a la plantilla del negoci familiar i des del 2020 està al cap davant de la gestió i l’obrador de Es Forn des Pla de Na Tesa. És ambaixador de la marca de xocolata Cacau Barry i membre del Col·lectiu 21è Brix.

Entre les creacions d’aquest jove reboster en els darrers anys destauen la de la Jaia Corema, el Monstre de Color, la colecció inspirada en las rondalles mallorquines, un ‘Satisfyer’ de xovolata o les populars “pilotes” de Miquel Montoro.

La gènesi de la “Tetamundi” va començar mesos enrere. Maties es va posar en contacte amb la creadora, la disenyadora Marina Salazar, qui el va animar a realitzar-la.

La mona està feta principalment de xocolata i és una base farcida que segur que serà el regla estrella de molts de padrins en aquest diumenge de Pasqua. Per això, aquests dies als aparadors del Forn des Pla de na Tesa trobareu mones-tetamundi de tots el sabors i colors de xocolata, per que com diu Maties Miralles, a la vida real hi ha tetes de tots els colors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa