Balears Vadevi
Tianna Negre, en el circuit de concerts del Festival de Música de Deià

La presentació de la 44ena edició del Festival de Música de Deià, que tendrà lloc al llarg dels pròxims mesos, té un apartat especial amb caràcter benèfic. S’impartiran 45 concerts en 6 diferents escenaris repartits entre Son Marroig, celler Tianna Negre (Binissalem), Sa Bassa Rotja Ecoturisme (Porreras), Fundació Juan March, hotel Belmond La Residència i en el claustre de Sant Francesc (Ajuntament de Sineu).

El Festival comptarà amb la presència d’artistes internacionals procedents d’Alemanya, Luxemburg, Portugal, Rússia, Ucraïna, l’Argentina, Bulgària, França, Palestina, Itàlia, la Xina, Corea del Sud, Israel i Espanya. I destaca, especialment, la presència del pianista rus Boris Berman que interpretarà obres del compositor ucraïnès Valentín Silvéstrov de 87 anys inaugurarà els concerts benèfics del celler Tianna Negre.

Enguany s’ha preparat novament un programa de gran interès per a oferir als aficionats a la bona música una cita ineludible en els mesos d’estiu amb els concerts en diferents marcs de l’illa amb la presència d’artistes com són el quartet Alban Kwartet, Roberto Alvarez, flauta -Kenya Vokhmianina (Ucraïna), piano, La Quarantena Tango Ensemble, Pol Omedes jazz quintet, Gilles Apap (França), violí, Camerata Deia, comptarem amb la presència de Fahmi Alqhai considerat avui com un dels més importants intèrprets de viola de gamba del món entre altres.

La presentació ha anat a càrrec del director del festival, Alfredo Oyagüez, al costat de la directora del celler Tianna Negre, Xisca Morey, coorganitzadora d’aquests esdeveniments musicals en l’apartat de concerts benèfics.   Aquests concerts benèfics constaran de quatre vetllades en les quals es podrà gaudir tant de música instrumental com música vocal, interpretats per artistes internacionals on prevaldran la música clàssica de grans compositors internacionals com Valentín Silvéstrov, Chopin entre altres i obres de compositors de parla hispana. Comptaran amb la participació de músics internacionals i nacionals, que se celebraran el 4 de juny, el 16 de juny, el 30 de juny, i l’11 d’agost.

Les entrades tenen un cost de 25€ i la recaptació es destinarà al Grup de recerca en teràpies avançades i biomarcadores en oncologia clínica del IdISBa, format per investigadors i oncòlegs de l’Hospital Universitari Són Espases, per a la recerca del càncer de mama i a l’ONG “World Central Kitchen” del xef José Andrés per a ajudar a les víctimes de la guerra d’Ucraïna.

“És una oportunitat immillorable per a gaudir de la millor música i contribuir amb l‘Hospital de Son Espases que tan bona labor està realitzant a la nostra illa i a l’ONG “World Central Kitchen” del xef José Andrés”, ha comentat Xisca Morey, qui ha animat a la participació “perquè aquest tipus d’actes i de projectes mantenen viu el nostre esperit solidari”. Convidant als veïns de la comarca al fet que acudeixin a la cita.

El dia 2 de juny serà la gala d’inauguració del festival internacional de música de Deià a Son Marroig, finalitzant el 29 de setembre amb el concert de clausura. El Festival presenta la seva 44 edició estiuenca.

Tal com el qualifica el seu director, Alfredo Oyagüez, “la major alegria del Festival és comprovar, una vegada més, en aquest cicle, l’atracció que origina, amb el públic quantiós que acudeix a les nostres cites musicals”, i afegeix que “la música clàssica com a motor de desenvolupament en el món global continua guiant el nostre camí des de fa quaranta-quatre anys”.

“Un festival és, per definició, una festa per als sentits, per a la imaginació i per al coneixement. Un revulsiu contra la rutina i una ocasió per a trencar motlles, obrir-se a les novetats i oferir una successió de sorpreses que ens facin somiar amb un món més just, més obert, més diversificat i més culte”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa