Balears Vadevi
Tito Verger s’enduu el premi Tapalma d’Or amb “Pulguita de Otoño”

TaPalma 2022, el concurs i ruta de tapes i còctels ja té guanyadors. El triomfador de la present edició ha estat el xef Tito Verger del restaurant Rosa del Mar, que revalida el títol de guanyador de TaPalma d’Or 2022 amb la seva creació ‘Pulguita de Otoño‘.

En aquesta mateixa modalitat, la plata ha estat per Albert Martín, del restaurant Arume Sake Bar, que ha presentat al jurat la tapa Ca l’Amar. El bronze ha estat per Jaume Comas, de Cor, Barra i Taula, que ha presentat la tapa “Otoño“.

‘Pulguita de Otoño’ de Tito Verger, del restaurant Rosa del Mar, primer premi de Tapalma 2022/Cedida

Tapa Temàtica amb Sobrassada

En categoria de Tapa Temàtica, amb Sobrassada de Mallorca, el restaurant Los Maños, amb el xef Andrés Moreno, ha aconseguit l’or gràcies a “Panellet de Sobrassada“. La plata en aquesta modalitat se l’ha endut Enrique Erazo, del restaurant Tasca y Arroces El Puente, amb “Crujiente de matanza Mar y Tierra” i, en tercer lloc, el bronze ha estat per Luis Trives del restaurant La Moderna per la seva creació “Coulant de Sobrassada”.

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat Maygret Molina de Weyler Bonaire pel seu còctel “La Manzana de Ortiz“. La plata ha estat per Fernando Calderón, de Katagi Blau gràcies a TaPalma-Ito. El bronze se l’ha endut Davide Fiore bàrman de Xalest Restaurant, gràcies a la seva creació “Nirvana”.

També s’han entregat dos accèssits, un a la tapa millor maridada amb Mahou, que ha estat per al restaurant Shaka gràcies a la tapa “Xocolata amb Xurros” i un altre a la millor tapa elaborada amb Oli de Mallorca, que ha recaigut al restaurant Maleva per la seva tapa “Terra”.

Totes les tapes i còctels participants a TaPalma 2022 podran degustar-se a la ruta que comença aquest dimecres 23 fins al diumenge 27 de novembre en què participen un total de 46 establiments.

“La Manzana de Ortiz”, primer premi de cocteleria/Cedida

Jurat de prestigi per cada modalitat

El jurat de tapes del concurs TaPalma 2022 estava format per Igor Rodríguez, jurat de xefs i xef del restaurant El Bandarra, al qual l’acompanyaran en el certamen de Tapa TaPalma Luis Veira, xef del restaurant Árbore Da Veira, d’una estrella Michelin; Ma José San Román, xef del restaurant Monastrell, d’una estrella Michelin; Claudio Lemos, xef del restaurant Can Frasquet i Can Fresquito Barra; Koldo Royo, xef i ‘influenciador’; Luis Cepeda, crític gastronòmic i Lydia E. Larrey, directora de comunicació de la D.O. Oli de Mallorca.

Mentre que en el concurs de Tapa Temàtica el president, Igor Rodríguez, va estar acompanyat per Mª José San Román, xef del restaurant Monastrell, d’una estrella Michelin; Jorge Brazález, xef del restaurant ROTO d’Eivissa i guanyador de la cinquena edició de Masterchef; Maria Salinas, xef del restaurant LJs Ratxo; José Cortés, president d’ASCAIB, xef i assessor gastronòmic; Ana Mediavilla, presidenta del Concurso Nacional de Pinchos y Tapas Ciudad de Valladolid i Antònia Mª Torres Oliver, gerent i directora del Jurat de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca.

Pel que fa al jurat de còctels, la presidenta serà Sonia Pou, relacions públiques de l’Associació de Bartenders de les Illes Balears (ABIB), qui estarà acompanyada per Alberto Franco, Brand Ambassador d’OTC Group; Enrique Bayano, Brand Ambassador de Coca-Cola i gerent d’On The Rocks Events; Salvador Esquinas, Brand Ambassador de Distribucions Túnel i Laura Perelada, 2ª cap de bar de l’Hotel El Llorenç Parc de la Mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa