Balears Vadevi
Tomeu Llabrés firma els primers vins de Finca Serena

Vins Finca Serena, vins per a gaudir de tot el que té de bo la vida. Aquesta és el missatge que acompanya el naixement d’aquest nou producte en el panorama vinícola de Mallorca.

Hotel Finca Serena ha presentat els seus dos primers vins, el blanc i el rosat. Són el fruit del treball fet a les més de 10 hectàrees de vinya d’origen mallorquí que envolten l’hotel de luxe situat a Montuïri, a menys de 100 metres sobre el nivell de la mar. Un paisatge de camp generós en el cor de l’illa de Mallorca.

Les 10 hectàrees de vinya envolten l’exclusiu hotel Finca Serena/Cedida

El vi de Finca Serena- rosat i blanc- neix de les mans expertes de l’enòleg mallorquí Tomeu Llabrés. “El respecte als orígens i el local ens va portar a plantar més de 40.000 ceps de varietats autòctones, Premsal Blanc, Callet, Giró Ros i Monastrell per a produir vi de la DO Terra de Mallorca”, explica Tomeu, “treballem una viticultura responsable i ecològica i fem la recol·lecció de forma totalment manual, i en caixes de no més de 12kg. El resultat són vins frescos i afruitats, equilibrats i amb una subtil acidesa final que allarga el sabor en boca”.

El nostre primer vi- apunta Pau Guardans- propietari de la col·lecció d’Hotels de Luxe Únic Hotels a la qual pertany Finca Serena, neix amb la il·lusió de completar l’experiència dels nostres hostes, oferint productes elaborats dins de les 40 hectàrees de Finca Serena, com l’oli dels nostres olivars (arbequina, empeltre i picual), o els productes dels nostres dos horts ecològics.

A més, explica el xef Oscar Velasco, Premi Nacional de Gastronomia 2007 i director gastronòmic al costat del xef mallorquí David Martínez del restaurant de Finca Serena, Jacaranda, “els vins de Finca Serena són vins d’aromes florals i balsàmiques, subtils i elegants que mariden perfectament amb la majoria dels plats que es poden provar en
el nostre restaurant”.

Tomeu Llabrés va explicar les característiques dels nous vins/Cedida

Els vins han aixecat expectació i interès, a pesar de la seva reduïda distribució, exclusiva de l’hotel. La curiositat ens ha duit a demanar directament a l’enòleg per conèixer-los de ben a prop.

Cóm es fa el “disseny”, sent com és un encàrrec per un establiment com aquest?

El disseny d’un vi és un procés complexe, moltes vegades difícil d’explicar. La primera passa és plantetjar la idea, i visualitzar l’objectiu que es vol aconseguir, pensar-ho molt i posar-se en situació. Una vegada ho tens clar comences a cercar les eines necessaries per aconseguir-ho. Els vins de Finca Serena estan pensants per transportar-te a un racó de pau i tranquilitat, no cerquen estridències, ni floritures, sinó finura, tendresa i serenor.

En que o qui t’has inspirat?

M’he inspirat en el que el Sr Guardans me va encomanar, representar els vins de Finca Serena. Finca Serena és un lloc que transmet calma, tranquilitat, on puguis disfrutar de l’essencial. 

Serà un projecte amb continuïtat?

Si, i anirà a més.

Que suposa per a la teva carrera aquesta passa? I en quins projectes penses a partir d’ara?

Tranquilitat i oportunitats d’aprendre i millorar. Finca Serena me va donar l’oportunitat de posar en valor les nostres varietats en un ambient de màxima exigència. 

Quina relació té Tomeu Llabrés, enòleg i dissenyador de vins per encàrreg, i Can Verdura? Sou un dos en un?

Són la mateixa persona, faig feina de la mateixa manera, posant il•lusió en cada projecte que m’encomanen igual que faig a Can Verdura. 

Notes de tast

FINCA SERENA BLANC

  • 100% Prensal Blanc
  • Premsatge directe, fermentació en inox a temperatures de 19-20ºC. Filtrat suau.
  • Fase Visual: color groc verd pàl·lid
  • Fase olfactiva: aromes a fruita blanca, poma, pera sobre una base de fonoll i anissos. Nas elegant i profund.
  • Fase gustativa: lleuger però llarg en boca. Acidesa i graduació equilibrada. Elegant i d’elevada subtilesa i tendresa.


FINCA SERENA ROSAT

  • 100% Callet
  • Premsatge directe, fermentació en inox a temperatures de 20ºC-21ºC. Filtrat suau.
  • Fase Visual: color salmó pàl·lid.
  • Fase olfactiva: aromes a fruita vermella, espècies i cítrics.
  • Fase gustativa: lleuger i profund en boca. Retrogust a petites baies del bosc. Punt de frescor en el final de boca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa