Balears Vadevi
Toni Fernández marida la gastronomia de Pasqua amb vi de Mallorca

Arriben els dies de Pasqua i a Mallorca això és sinònim de bona gastronomia tradicional basada en plats i pastes que es remunten a segles d’història. Panades, frit i rostit de Pasqua, juntament amb els dolços crespells i robiols, no poden faltar a les taules mallorquines aquests dies que venen.

En aquesta ocasió, i amb l’intenció de poder oferir un suggeriment que millori l’experiència gastronòmic als lectors del Balears Vadevi, hem anat a cercar un sommelier que a més de ser un dels grans professionals que tenim a Mallorca, és també un bon cuiner que gaudeix a ca seva de preparar tota casta de plats per a la família. Toni Fernández, sempre disposat a col·laborar, és l’autor d’aquesta llista d’imprescindibles.

Les panades no poden faltar aquests dies a les taules mallorquines/Cedida

“Durant aquests dies de passió i recolliment, diu Toni Fernández, el cos i l’ànima em demanen tendresa i assossec en el beure. Demano tebiesa i carnositat dins de la meva copa. Lleuger i eteri ha de ser el meu vi, així com pura i subtil la sensació que em regali”. I afegeix: “Dringuen en xocar calzes satisfets amb el suc de la vida, acabat d’abocar des d’ampolles que uneixen per sempre als nostres cors”. I tot seguit ens facilita la seva selecció guanyadora, el que ell denomina “Tres raons per pecar”.

STA MANTO NEGRO. Bodegas Santa Catarina. Manto Negro 100%. D.O. Binissalem, acompanya les panades.

GIRÓ GIRÓ DE SON VINATER. Mesquida Mora. Giró Ros 100%. V.T. Mallorca. És el vi que Toni Fernandez ha triat per maridar amb un bon frit mallorqui de Pasqua, fet a partir de freixura de me i sang cuita.

El frit de me que és un dels plats del dinar del Diumenge de Pasqua /Cedida

El vi de Bàrbara Mesquida que recomana Toni Fernández, un monovarietal de Giró Ros.

I per acompanyar el rostit de me, i amb els robiols i els crespells, Toni Fernández suggereix el SON MOIX ROSAT. Miquel Gelabert. Pinot Noir y Callet. D.O. Pla i Llevant

Els robiols i els crespells que endolciran el menú de les festes de Pasqua/Cedida

Un brut nature que, amb la seva versatilitat, hi diu igualment amb salats i dolços.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa