La Fira de la Mar serà un dels grans atractius de l’agenda d’aquest cap de setmana del 24 i 25 de setembre a Mallorca. Aquest dimecres, el Consell de Mallorca i L’Ajuntament de Sóller han presentat la nova edició d’aquest esdeveniment que arrencà l’any 2016 i que ha tengut sempre una bona resposta del públic, més ara que el tunel és gratuït i això la fa encara més assequible.

Es tracta d’una fira gastronòmica de producte local, amb animació musical i tallers infantils que també té itineraris i visites guiades. La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha assenyalat que la mostra dona a conèixer aspectes de la serra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat

Els xeremiers recorregueren el port de Sóller en la darrera edició de la fira/Cedida

La Fira de la Mar va començar l’any 2016 i està cada vegada més consolidada en el calendari de fires de Mallorca, tot i que fa dos anys que la pandèmia no ha permès la seva celebració.

En aquesta edició com a novetats destaca el contacontes: la Princesa que feia llaüts de la Fada despistada, que explica la història d’una princesa i trenca els clàssics estereotips de gènere. I també és nou l’itinerari ‘Santa Caterina i la Torre Picada’. Es tracta d’un projecte Cherisch, del programa Interreg Europe de cooperació interregional per millorar les polítiques de patrimoni natural i cultural. Un itinerari que es pot fer el dissabte i el diumenge.

Els menuts podran aprendre a fer nusos mariners/cedida

També hi ha una visita guiada on s’explica la història del Port de Sóller. ‘Del far de la Creu a l’Oratori de Sana Caterina’. Una taula rodona al Museu del Mar sobre ‘El Patrimoni Castaner, escars, secrets i toponimia’, que estarà moderat pel director insular de Territori, Miquel Vadell

Al Moll comercial hi ha l’horabaixa amb gastronomia i música i el diumenge tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naurals i el Museu del Mar de Sóller. I es podrá visitar l’exposició de Model Navals, d’embarcacions tradicionals, eines i estris de Mestres d’Aixa i es durà a terme el taller de nusos.

També hi ha la Fira gatronòmica i amb música en directe i un passeig en Barca en el qual es podran conèrixer Les senyes i els topònims a la Costa Sollerica embarcats a Sa Calobra. Tant disssabte com diumenge hi serà el mercadet d’artesans locals.

Sebastià Aguiló i Maria Antònia Garcías han presentat el cartell de la Fira de la Mar/Cedida

Garcías que ha presentat la Fira de la Mar acompanyada del regidor de l’Ajuntament de Sóller de Promoció Econòmica Agricultura i Pesca, Sebastià Aguiló, ha recordat que la setmana passada a la cooperativa de Sóller el Consell va anunciar una nova línia de subvenció de mig milió d’euros per a ajudes a cooperatives i confraries de pescadors.

“Des del Consell, des de Territori estam dedicant molt d’esforços i inversió per donar suport als pagesos i pescadors, peça clau, com també ho varen ser les Collidores, en el que ha fet que la Serra esdevengui patrimoni Mundial”, ha assenyalat Garcías.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa