Balears Vadevi
Aquest cap de setmana torna la Fira de la Mar de Sóller

La Fira de la Mar serà un dels grans atractius de l’agenda d’aquest cap de setmana del 24 i 25 de setembre a Mallorca. Aquest dimecres, el Consell de Mallorca i L’Ajuntament de Sóller han presentat la nova edició d’aquest esdeveniment que arrencà l’any 2016 i que ha tengut sempre una bona resposta del públic, més ara que el tunel és gratuït i això la fa encara més assequible.

Es tracta d’una fira gastronòmica de producte local, amb animació musical i tallers infantils que també té itineraris i visites guiades. La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha assenyalat que la mostra dona a conèixer aspectes de la serra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat

Els xeremiers recorregueren el port de Sóller en la darrera edició de la fira/Cedida

La Fira de la Mar va començar l’any 2016 i està cada vegada més consolidada en el calendari de fires de Mallorca, tot i que fa dos anys que la pandèmia no ha permès la seva celebració.

En aquesta edició com a novetats destaca el contacontes: la Princesa que feia llaüts de la Fada despistada, que explica la història d’una princesa i trenca els clàssics estereotips de gènere. I també és nou l’itinerari ‘Santa Caterina i la Torre Picada’. Es tracta d’un projecte Cherisch, del programa Interreg Europe de cooperació interregional per millorar les polítiques de patrimoni natural i cultural. Un itinerari que es pot fer el dissabte i el diumenge.

Els menuts podran aprendre a fer nusos mariners/cedida

També hi ha una visita guiada on s’explica la història del Port de Sóller. ‘Del far de la Creu a l’Oratori de Sana Caterina’. Una taula rodona al Museu del Mar sobre ‘El Patrimoni Castaner, escars, secrets i toponimia’, que estarà moderat pel director insular de Territori, Miquel Vadell

Al Moll comercial hi ha l’horabaixa amb gastronomia i música i el diumenge tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naurals i el Museu del Mar de Sóller. I es podrá visitar l’exposició de Model Navals, d’embarcacions tradicionals, eines i estris de Mestres d’Aixa i es durà a terme el taller de nusos.

També hi ha la Fira gatronòmica i amb música en directe i un passeig en Barca en el qual es podran conèrixer Les senyes i els topònims a la Costa Sollerica embarcats a Sa Calobra. Tant disssabte com diumenge hi serà el mercadet d’artesans locals.

Sebastià Aguiló i Maria Antònia Garcías han presentat el cartell de la Fira de la Mar/Cedida

Garcías que ha presentat la Fira de la Mar acompanyada del regidor de l’Ajuntament de Sóller de Promoció Econòmica Agricultura i Pesca, Sebastià Aguiló, ha recordat que la setmana passada a la cooperativa de Sóller el Consell va anunciar una nova línia de subvenció de mig milió d’euros per a ajudes a cooperatives i confraries de pescadors.

“Des del Consell, des de Territori estam dedicant molt d’esforços i inversió per donar suport als pagesos i pescadors, peça clau, com també ho varen ser les Collidores, en el que ha fet que la Serra esdevengui patrimoni Mundial”, ha assenyalat Garcías.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa