Balears Vadevi
Torna la Fira de la Taronja de Sóller per promocionar la preuada “canoneta”

La Fira de la Taronja i les Jornades Gastronòmiques que l’acompanyen, ja és aquí. És l’edició de la represa després de la suspensió provocada per la pandèmia. Les jornades s’estenen fins el 3 d’abril, amb moltes activitats amb la taronja com a producte de referència.

L’Ajuntament i el clúster Sóller Bon Dia han presentat el cartell de la Fira de la Taronja que se celebrarà el cap  de setmana del 2 i 3 d’abril i de la qual ha estat nomenat padrí el pagès Antoni Burgos.

Que no ens faltin les exquisides taronjes de Sóller/Cedida

Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i la presidenta del Cluster Bon dia, Llucia Pizà han explicat que el gruix d’activitats que es faran a la fira, que enguany retorna al seu escenari habitual de la plaça de la Constitució, giren entorn a tallers infantils i música que és complementen amb paradetes que muntaran artesans i diversos restaurants del municipi, entre d’altres.

La fira arrancarà el 26 de març amb la lectura del pregó que anirà a càrrec d’Antoni Burgos que donarà tret de sortida a les activitats incloses en el programa. La fira és complementarà amb els jornades gastronòmiques que realitzaran diversos restaurants.

La fira conclourà amb l’lliura dels distincions Taronja d’Or, que enguany recauran en Andreu Rullan a títol pòstum i a la parella formada per Margalida Puig i Miquel Àngel Pons.

En aquestes jornades es podrà gaudir de les elaboracions de restaurants de Sóller, el Port de Sóller i de Fornalutx a través de les propostes de 23 establiments: Airecel, Balear, Barretes, Camp Sol, Ca’n Benet, Gran Hotel Sóller, Ca’n Boqueta, Ca’n Gata, Ca’n Karlito, Ca’n Nadal, Ca’n Pintxo, Ciales, Davant la mar, Do de pit, Don Pedro, El guia, És Canyis, Hotel Marina, La Vila, Nautilus, Noname, sa Figuera i Suculenta.

Els organitzadors han compartit la llista de plats que s’hi podran tastar: Pasta de fulls de pa carasatu i tàrtar de tonyina vermella, burrata, ensaladeta de grells de taronja, gemma curada i oli d’oliva; Tosta de rellom de vedella amb confitura de taronja, farigola i pebre negre; Ratjada en crosta de taronja amb pèsols a la parisenca i salsa de taronja; Porcella confitada amb taronja sobre polenta aromatitzada de cítrics i verdures al vapor o Bescuit d’ametlla, crema de taronja i safrà, sorbet de xoco taronja, entre d’altres.

I la fira ha comptat amb la molt especial promoció del popular Miquel Montoro, que n’és un gran consumidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa