Balears Vadevi
Torna ‘Oleotapa’ per promocionar l’OOVE entre els cuiners professionals

Ja tenim aquí una nova edició del concurs Oleotapa, organitzat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca. Està pensat per a cuiners professionals i premiarà la tapa que millor integri el sabor i aroma de l’Oli d’Oliva Verge Extra de Mallorca.
“Indispensable en cuines d’arrel mediterrània com la nostra, l’Oli d’Oliva Verge Extra és un gran aliat per la seva capacitat d’accentuar el sabor natural dels ingredients, brindar matisos en forma de notes afruitades o herbàcies, tocs de picant o amarg, tot sense oblidar el seu paper en l’obtenció de textures més agradables al paladar”, afirmen des del Consell Regulador de la DO Oli de Mallorca.

Un oli singular

Els Olis d’Oliva Verge Extra sota el segell de la D.O Oli de Mallorca es distingeixen per oferir una interessant complexitat d’aromes que, depenent de la varietat d’oliva de la qual s’ha obtingut, pot expressar-se en forma d’ametlla tendra, de tomàtiga, carxofa o herba perceptibles en els fruitats verds, a l’ametlla o el plàtan en el cas dels madurs, però, sobretot, per la suavitat amb què es manifesten el picant i l’amarg.

Les tapes que es presenten al concurs han de resaltar el paper de l’OOVE en l’elaboració/DO Oli de Mallorca


Un conjunt de qualitats que el converteixen en un ingredient de gran vàlua per a aconseguir elaboracions excel·lents, també en el cas de les tapes. Bona mostra d’això són les suggeridores propostes presentades pels professionals que al llarg dels anys han participat en el concurs Oleotapa, que enguany celebrarà la seva onzena edició.
Els cuiners interessats a participar disposen fins al dia 23 d’abril per a inscriure’s en el concurs, la final del qual tindrà lloc el dia 5 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.
El creador de la tapa guanyadora rebrà una selecció d’Oli d’Oliva Verge Extra amb segell de qualitat Oli de Mallorca, l’oportunitat d’assistir com a congressista a Madrid Fusión 2026, 250 euros en bons de compra en el Mercat de l’Olivar, així com experiències d’oleoturisme.
El segon i tercer classificats rebran una selecció d’Oli d’Oliva Verge Extra amb segell de qualitat Oli de Mallorca i vals de compra en el Mercat de l’Olivar per valor de 200 euros i 150 euros, respectivament

Més notícies
Edgar Rodríguez ja té el passaport a Madrid Fusión 2025/DO Oli de Mallorca
Edgar Rodríguez, de Can Simoneta, guanya l’Oleotapa d’Oli de Mallorca
Un verat fumat, Oli de Mallorca i variants mallorquines li atorga el primer premi consistent amb un passi pel Madrid Fusión 2025
Enrique Raúl Erazo, guanyador Oleotapa 2023 | Foto: DO Oli de Mallorca
Capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella, guanya l’Oleotapa 2023
Enrique Raúl Erazo participarà a Madrid Fusión 2024, amb la seva creació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa