Balears Vadevi
Torre des Canonge, un giró ros que suporta el pas del temps

Aprofitant aquestes festes nadalenques s’ha fet un tast vertical del varietal de Giró Ros, Torre des Canonge, del celler de Toni Gelabert. Les botelles corresponien a les anyades a 2005, 2007, 2009, 2011 i 2013.

Toni Gelabert, a la dreta, va sotmetre els seus vins a l’examen dels tastadors/Cedida

En la descripció d’aquest vi, segons els elaboradors, trobam el color groc or. Aroma a fruita tropical, blanca madura i mel. Fusta nova de roure francès ben integrada. A la boca és untuós, sec, càlid, amb i acidesa ben integrada que li dóna vida. Té un retrogust llarg i elegant.

Com a resultat del tast s’evidencià, segons els participants en aquesta experiència, la capacitat de guarda. A mesura que passen els anys se’n va incrementant l’equilibri de tos els components. S’accentua la percepció de la mel.

Toni Gelabert és el descobridor d’aquesta varietat autòctona mallorquina gairebé oblidada per les dificultats de cultiu. Ara ja recuperada, compte amb molts d’adeptes que en valoren la seva singularitat. Dóna vins de gran qualitat, comparables als grans blancs europeus i amb gran capacitat de guarda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa