Un taller impartit per la xef i pastissera Ariadna Salvador i el sommelier Daniel Arias enceta les activitat a Líquido & Sólido de Catavinos. En aquest cas s’ha optat per una proposta que encaixa perfectament amb el calendari, ara que s’acosten les festes de Nadal i que tots tornam més llépols. La convocatòria, dies enrere, va ser tot un èxit i amb un parell de dies s’exhauriren les places disponibles fins el punt que s’ha convocat una segona cita.

Pels que voleu fer una espipellada, aquí teniu el que els afortunats varen poder gaudir: En primer lloc Bombó de citronel·la i gingebre que es va servir acompanyat d’un Gramona Frisant de Gel Gewürztraminer, del Penedes. En segon lloc, la xef va presentar un Bescuit de figues i xocolata que el sommelier de la casa Daniel Árias va mardiar amb un Mestres La Coqueta Semi-sec de la DO Cava.

Seguiren amb un Braç d’albercoc i xocolata que es va degustar amb un Pansal del Calás 1998, pura garnatxa de la Denominació d’Origen Tarragona. I per acabar, un poc de fruita: Peres al vi negre amb una mousse de xoco negre que harmonitzava d’allò més be amb un Oloroso Romate Don José de Xerès.
Per Ariadna Salvador, la xocolata és un dels productes més versàtils de la gastronomia. Així ho compartia amb Balears Vadevi.

A la xocolata li agrada el vi?
La combinació és més que interessant. Sempre he pensat que el fet que dues coses molen per separat, no té per què implicar que juntes funcionin, però en aquest cas la combinació és una festa! Tant la xocolata com el vi tenen innombrables branques amb els seus matisos, aromes, sabors i textures diferents el que obre un enorme ventall de possibilitats amb les quals jugar aconseguint combinacions fantàstiques.
Com ho prefereix, per a plats salats o dolços i perquè?
La xocolata és el meu producte favorit, és el comodí perfecte, considero una meravella la versatilitat que té, ja que, és molt difícil trobar un producte amb el qual no combini, ja sigui dolç o salat.
Reproduïm a continuació una de les receptes, la de figues al vi i xocolata, per si us animau de cara a les festes:
Bescuit de figues al vi i xocolata negra
Per les figues
200ml de vi negre
40g sucre moscovat
1/2 cullerada de nou moscada
1 rama de canyella
1/2 vaina de vainilla
200g de figues semiseques tallades a daus
En un tassó, barregeu tots els ingredients excepte les figues i portar-ho a ebullició, afegir les figues i coure a foc lent durant uns cinc minuts. Retireu del foc i reserveu la barreja en fred durant unes 12 hores.
Pel bescuit
- 155g de xocolata negra
- 65g de farina
- 80g de cacau pur en pols
- 3g de llevat en pols
- 150g de mantega sense sal pomada
- 215g de sucre
- 6 ous
- 30g mel
- 120g nata
Engreixeu els motllos i preescalfeu el forn a 180ºC. Escorreu les figues i reserveu. Nota: (guardeu el vi, és or líquid!)
Bateu la mantega amb el sucre, i quan ja blanquegi, afegir poc a poc els ous i la mel i per últim, la xocolata fosa.
Escalfeu la nata a 45ºC i afegiu-ho a la barreja del bescuit, afegint les figues amb la farina, el llevat i el cacau que prèviament haurem tamisat.
Ompliu els motlles fins a una tercera part i coroneu-ho amb fruits secs i figues.
Poseu-ho al forn durant 20 minuts aproximadament i deixeu refredar-ho abans de treure-ho del motlle.


La pròxima activitat de Líquido&Sólido de Isla Catavinos será dia 9, i consistirà en un show room de ginebres mallorquines. El dia 13 hi haurà un taller amb el xef canari Jonay Hernández, del restaurant La Vieja, que es dirà Cuina maridatge entre illes, i el dia 14 torna Ariadna Salvador amb la seva proposta dolça d’una segona edició del taller de xocolata i vi.