Balears Vadevi
Un tast 100% callet a La Viniloteca

Només són 16 places i seran molt cercades. Aquesta és la capacitat de la terrassa de La Viniloteca, la botiga de vins i vinils del carrer de l’Argenteria, en el centre històric de Palma, que ara ha organitzat un tast vertical dels vins del celler 4 Kilos elaborats amb la varietat Callet. Són sis vins de les anyades corresponents a 2014 fins 2019.

Javi Vegas, encarregat del negoci ens explica que “hem triat el celler 4kilos perquè per noltros representa un exemple de recuperació i posada en valor de les varietats locals, sobre tot el callet”. L’elecció de les anyades respon també a aquest criteri: “són aquestes sis darreres les que son 100% callet”. El tast anirà a càrrec d’Aldana Areco, socia de Javi a La Viniloteca.

El 4 Kilos és un monovarietal de Callet que elabora l’enòleg Xesc Grimalt en el celler del mateix nom del vi, 4 Kilos Vinícola, situat a Felanitx. 4 kilos, es a dir 4 milions de pessetes, va ser la inversió inicial que va fer Grimalt juntament amb el seu soci Sergio Caballero, per posar en marxa el celler. Una inversió que defineixen com modesta que els ha duit ben enfora.

Aquest vi respon a la seva passió per la varietat Callet, pròpia de la comarca, i sostenen que defineix l’esperit fundacional del celler per que és com una declaració de principis. Parlam d’un vi negre de 13 graus amb una criança de 14 mesos en barrica de roure, inscrit a l’IGP Vi de la Terra Mallorca.

La cita pel tast és dia 27 de març a les 18:00.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa