Balears Vadevi
Un vinet per la nit de Sant Joan

La nit de Sant Joan, la més curta de l’any però sense dubte una de les que es viuen amb major intensitat, bé val tastar un bon vinet. Amb aquesta excusa, i per que pugueu fer els preparatius com cal per gaudir aquesta revetla hem anat a demanar un parell de recomanacions al president de l’Associació Balear de Sommeliers(ABS).

Daniel Arias ens ha fet arribar la seva llista d’imprescindibles començant per un blanc de Menorca pels que enguany no puguin anar a Ciutadella i vulguin gaudir de l’essència de l’illa a la copa. Els altres dos, rosat i negre, dues magnífiques alternatives pels menys nostàlgics. Són aquests

Torralbenc Blanca

  • Vi de la Terra Menorca
  • Varietats de raïm: Parellada,Sauvignonblanc,Viognier i Chardonnay
  • A Menorca ens trobem amb aquest celler integrat en una finca agrícola amb Hotel luxury inclòs.
  • Vi de cupatge de quatre varietats, Parellada, Sauvignon blanc, Viognier i chardonnay.

Cada varietat s’elabora per separat, l’assemblatge té lloc poc temps abans de l’embotellat. Fermentats en dipòsits d’acer inoxidable i posteriorment guardats en els dipòsits diversos mesos en contacte amb lies.

Des del punt de vista sensorial, de color groc llimona amb tons verdosos, brillant i net; amb aromes de camamilla, gessamí, poma, raïm, pell de llimona, lleu to a pinya, fonoll i pa torrat, propis de la seva criança amb les lies. En boca és un vi sec, elegant, gastronòmic, amb bona acidesa i volum i de cos mitjà. Bona intensitat de sabor. Final llarg.

Anava Rosat

  • Vi de la Terra Mallorca
  • Varietats de raïm: Mantonegro

El celler Ava Vi ens presenta aquest vi de parcel·la, criat en contacte amb els seveds lies durant 2 mesos i posterior criança en barriques de roure francès durant 8 mesos més. Un abans i un després en la novetat d’aquesta criança en un vi rosat a Mallorca.

Visualment, presenta color rosa molt pàl·lid amb centellejos ataronjats, net i brillant; Aromàticament hi predominen les fruites vermelles madures de maduixa, cirera picota…), amb un rerefons fumat i lleugerament especiat; i en boca, té una entrada amable i és ampli i fresc amb una gran franquesa de sabors de fruita vermella en saó (maduixa, grosella), un post gust llarg i amb una marcada acidesa que fan que sigui un vi àgil i de marcada persistència.

Projecte Terra Mantonegro

  • Vi de la Terra Mallorca
  • Varietat de Raïm: Mantonegro

Cellers Karretània és un dels més joves projectes a l’Illa de Mallorca. Aposta per les varietats autòctones, cultiu ecològic i mínima intervenció.

Visualment, de color cirera, capa baixa i aromes de fruites vermelles , cacau, fruita seca, garriga mediterrània i espècies com la vainilla; en boca és fresc, amable, taní polit i bona acidesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa