Balears Vadevi
Olíric situa el seu varietal d’arbequina al ‘Top 10’ d’Evooleum

Miquel Coll ha tornat satisfet de la darrera edició d’Evooleum, la guia dels 100 millors OOVES del mercat. La guia ha seleccionat els deu millors produïts a l’Estat espanyol i en aquest top ten hi és el varietal d’arbequina d’Olíric.

No és el primer premi que obtenen els olis Olíric en certàmens internacionals, però Coll veu en aquest nou guardó un reconeixement a la feina ben fet per un petit productor ecològic d’oli de Mallorca. “Hem recollit dos premis per la nostra arbequina: premi al millor fruitat madur i al millor arbequí, aconseguint una puntuació de 92/100, quedant entre els 10 millors olis d’Espanya de la campanya 21/22. Ens fa especial il·lusió rebre aquests premis en un concurs tan prestigiós!”, ha dit Coll

En aquesta edició s’hi han presentat 800 mostres de xu d’oliva dels principals països productors de tot el món, entre els quals Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, Croàcia, Tunis, Algèria, Marroc, Turquia, Israel, Brasil, Xile, França, Alemanya, Sud-àfrica, Xina i els Estats Units.

Miquel Coll satisfet amb el guardó que l’acredita com un dels deu millors productors d’OOVE/Cedida

Una competició modèlica

El tast d’aquest concurs es fa completament a cegues, i ni tan sols els organitzadors saben a quina marca correspon cada una de les mostres presentades. Abans del procés de valoració, un notari canvia les claus i el tast es prepara sense saber quina marca hi ha darrere de la mostra que s’avalua. Una vegada feta la valoració, es comunica a quina marca correspon la mostra.

Ara que ja es coneix el resultat amb els cent millors olis d’oliva verge extra de la campanya, els resultats es publicaran a la guia. Evooleum inclou una fitxa de cada un dels olis i amb les seves característiques organolèptiques, amb una imatge de la botella i també un suggeriment dels maridatges.

El monovarietal d’arbequina d’Olíric que ha tret una de les deu millors puntuacions a l’Evooleum | cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa