Balears Vadevi
Els ‘varietals’ de Macià Batle sumen 4 nous premis al concurs VinoVarietal

Verema, la prestigiosa publicació enològica de vins, en la seva 12a Edició del Concurs VinoVarietal, concurs internacional que valora la qualitat de vins elaborats, segons la normativa Europea, amb una varietat de raïm dominant amb almenys un 80% en la seva composició, ha premiat les quatre mostres del celler Macià Batle.

Es tracta de Gran Selecció 100% Premsal Blanc, que ha obtingut una Medalla d’or, el V2 Vitis Blanc, Ecològic,(100%Premsal Blanc) una altra Medalla d’Or, i en negres, també Medalla d’Or per al MC Negre (100% Mantonegro). Finalment Medalla de Plata, per al V2 Vitis Vita Rosat Ecològic (100%Mantonegro).

Una conversió a favor de les varietats pròpies que valen or

El celler ha fet els darrers anys una clara aposta per la singularitat i unicitat dels seus vins a partir de les varietats locals de Mallorca, especialment mantonegro i premsal blanc, les quals bé com monovarietals, bé complementades amb varietats internacionals, han rebut el reconeixement dins i fora de Mallorca i més de 400 premis internacionals.
“Només l’excel·lent treball fet en les vinyes i en el celler, al costat d’un equip entusiasta expliquen l’èxit d’aquests vins i d’unes varietats que durant molt de temps van ser menystengudes i infravalorades, però que amb noves tècniques d’elaboració i el bon que fer d’un celler com Macià Batle, les ha portat pel cap al més alt del podi”, diuen en un comunicat.

En el concurs participen vins elaborats principalment amb una varietat de raïm d’almenys un 80% en la seva composició, segons la normativa Europea, i pertanyents a una Denominació d’Origen Protegida, a una indicació geogràfica o que estiguin certificats com VinoVarietal. D’aquesta manera, les varietats pròpies de Mallorca reben el reconeixement internacional que es mereixen.

Premsal Blanc 2023 Gran Selecció
Fermentat en bota

Varietat: 100% Premsal Blanc (Raïm mallorquí)

Regió: Mallorca, Espanya.

Tipus de vi: Fermentat en bota de roure francès

Anyada: 2023

Premis: Va venir guardonat en múltiples competicions el que ressalta la seva qualitat i la seva excel·lència.

Elaboració: Aquest vi ha estat fermentat en botes de roure francès d’alta qualitat, seguit d’una criança de 6 mesos sobre lies, la qual cosa contribueix a la seva complexitat aromàtica i textura en boca.

Vista: De color groc llimona pàl·lida. Presenta una intensitat cromàtica mitjana, amb un aspecte net i cristal·lí. La seva llàgrima és marcada, indicant una bona estructura i potencial de criança.

Nas: El nas intens i fresc, amb una marcada presència de cítrics com a llima i llimona i aranja. Es perceben notes florals de gessamí i una profunda mineralitat que recorda pedres mullades i sal marina, evocant el terrer de “Call Vermell”. Com a herbes aromàtiques tenim el fonoll i la farigola que afegeixen una dimensió herbàcia. Cal destacar lleugers tocs subtils de vainilla i ametlla aporten fons suau i elegant.

Boca: En boca, el Premsal Blanc és un vi estructurat i equilibrat. Entrada suau i vellutada, amb una acidesa vibrant i refrescant amb longitud. El paladar revela una simfonia de sabors, destacant fruites fresques que no són tropicals que aporten singularitat a aquest gran vi. Una explosió de notes minerals i un lleuger toc salí amb retrogust que es prolonga, mostrant un final net i persistent que recorda a la mar Mediterrània.
Maridatge: Aquest vi és ideal per a acompanyar mariscos frescos, pescats a la graella i plats mediterranis. També complementa perfectament preparacions amb salses lleugeres a base de cítrics o herbes, realçant la seva frescor i caràcter mineral.

Vitis Vita V2 Blanc Ecològic (100% PREMSAL BLANC)

Aquest any 2025, per primera vegada, Macià Batle han presentat els seus nous vins orgànics VITIS VITA V2, certificats com a vins ecològics pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, com a clara aposta per una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, uns vins que ja han obtingut, fins i tot abans del seu llançament comercial, tres medalles d’or i una de plata en concursos especialitzats en producció ecològica de França i Alemanya i que ara, en el cas del blanc V2 VITIS VITA (100% PREMSAL BLANC), recull un nou or al concurs de varietals de Verema. El nom V2 VITIS, VITA sorgeix de la frase llatina EX NIHILO FIT NIHIL, VITA NASCITUR EX VITIS, que significa “res pot sorgir del no-res, la vida sorgeix de la vinya”, un clar reconeixement a la vinya i a la terra de Mallorca, que, conjuntament, donen uns vins tan característics i singulars. La tipicitat de la varietat de raïm, premsal blanc més el caràcter que els imprimeix la terra marró-calcària i el clima mediterrani, donen com a resultat uns vins que transmeten la Mallorca més autèntica i natural en cada glop de vi. En els pròxims mesos, la gamma de vins V2 VITIS VITA, que ara inclou el blanc i el rosat , es completarà amb la incorporació del V2 negre.

MC NEGRE (100% MANTONEGRO)

Varietat de Raïm: Mantonegro (raïm mallorquí)
Regió: Mallorca, Espanya
Tipus de Vi: Negre de maceració carbònica
Alcohol: 14%
Premis: Aquest vi ha estat guardonat en múltiples competicions, la qual cosa ressalta la seva qualitat i excel·lència.
Nota de tast
Vista: El vi presenta un atractiu color vermell cirera, d’intensitat brillant i amb poca capa, una característica distintiva de la varietat Mantonegro. Aquesta tonalitat juvenil suggereix frescor, prometent una experiència de tast vibrant.
Nas: En nas, es manifesta una intensitat aromàtica elevada, amb un perfil molt expressiu. Predominen les notes fresques de fruites vermelles, com a maduixa, gerd i cirera, que evoquen un bouquet fruiter exuberant. A més, s’aprecien subtils matisos a fruits del bosc, com a mora i grosella, que enriqueixen la complexitat aromàtica. Les notes característiques de la maceració carbònica es fan evidents a través dels tocs llaminers que recorden a piruletes i caramels de maduixa, aportant un aire juvenil i divertit. També es perceben delicats matisos florals, com a violetes, que afegeixen elegància i finor al conjunt. Un lleuger toc especiat i cereal completa l’experiència olfactòria, aportant profunditat i complexitat.
Gust: En boca, el vi ofereix una entrada fresca i vibrant, amb una textura suau i sedosa. Els tanins són fins i ben integrats, proporcionant una sensació plaent i delicada. L’acidesa està equilibrada i refrescant, realçant l’expressió fruitera del vi. En el paladar, es repeteixen les notes de fruites vermelles, destacant sabors de maduixes i cireres, que es complementen amb la dolçor característica de les piruletes i els caramels. Aquest perfil llaminer s’equilibra amb un toc especiat i cereal que afegeix sofisticació sense comprometre la frescor. El final és mitjà i persistent, deixant un retrogust
fruiter i refrescant que convida a continuar degustant.

Més notícies
Jutges internacionals en matèria de vins orgànics han atorgat les màximes qualificacions als vins ecològics de Macià Batle/Cedida
Els primers vins ‘eco’ de Macià Batle, medalles d’or de França i Alemanya
El VITIS VITA 2024 i el V2, que encara no es comercialitzen, són mostra de l'aposta del celler per una línia de vins orgànics i les varietats locals
Macià Batle, el celler de Santa Maria, que torna satisfet del seu pas pel Bacus/MB
Els ‘Blanc de Blancs’ de Macià Batle sumen dos Bacus d’Or al seu palmarès
Des de la seva aparició en el mercat, sempre han destacat en els concursos nacionals i internacionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa