Manto Negro del celler Ramanyà de la DO Binissalem

!--akiadsense-->

La verema a les vinyes de la DO Binissalem ha finalitzat amb el tall de raïm de manto negro, varietat local i principal en aquesta DO juntament amb la moll i la moscatell,.

La producció total destinada a elaborar vins de la DO Binissalem ha estat de 1.611.003 kg, un 3,2% superior a la del 2017. El 74% de la producció correspon a varietats negres i el 26% a varietats blanques. Les varietats autòctones, que marquen la singularitat dels nostres vins, representen un 53 % del total de la verema.

La campanya es va complicar per les nombroses pluges registrades a l’agost i setembre, obligant a viticultors i cellers a realitzar una acurada selecció del raïm al camp i al celler, amb la finalitat de garantir la sanitat del mateix.

Ara els enòlegs fan feina amb les elaboracions per tal de treure el màxim potencial de cada varietat i obtenir vins singulars i de la màxima qualitat.

Nou comentari