Balears Vadevi
La DO Pla i Llevant acaba la verema amb 380.000 kg de prensal blanc
La verema a Son Cremat de Menorca

!--akiadsense-->

En els primers dies d’octubre ha finalitzat la verema de 2018 del Pla i Llevant. El most fermenta als cellers per donar el vi d’una anyada complicada, però que es pensa que és de qualitat. És ben sabut que el cicle de la vinya depèn en bona part del temps atmosfèric. Si la primavera i la primera part de l’estiu les condicions havien estat bones en el mes d’agots i setembre les condicions varen canviar, possiblement excés de pluja i manca de temperatura per aconseguir una maduració adequada dels grans. No obstant els raïm que ha entrat als cellers té característiques adequades per fer un bon vi.

La producció de les vinyes, després de la baixada de l’any passat, ha tornat als seus valors habituals, molt similars als de l’any 2016. La collita ha estat de 2.400.00 kg, dels quals un poc més d’un milió quatre-cents corresponen a les varietats negres i quasi un milió a les blanques. El rendiment màxim que poden donar en vi és el 70% del pes del raïm.

Respecte de les varietats blanques la més cultivada és el premsal blanc amb uns 380.000 kg, seguida de chardonnay, 225.000 kg i moscatell, quasi cent mil, valors similar al macabeu. Entre les blanques destaca l’augment de cultiu del giró ros, la darrera varietat blanca autoritzada, que ha triplicat la seva collita respecte del 2016, més de 80.000 kg.

Les varietats negres no presenten moltes novetats a part de la superació de la baixada de l’any passat. Les més cultivades segueixen essent les franceses: merlot, cabernet sauvignon i syrah. Van seguides de les autòctones callet i manto negro, 190.000 i 170.000 kg respectivament. Finalment, ull de llebres i quantitats no molt grans de fogoneu, gorgollassa, pinot noir i monestrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa