El dijous 18 de setembre, dins del marc de la 59ª Festa des Vermar de Binissalem, el Consell Regulador DO Binissalem va organitzar una sessió de tast de vins i un taller de cocteleria.

Marga Amat, directora tècnica del Consell Regulador, va explicar als assistents les tècniques d’elaboració d’un vi blanc tranquil i d’un vi escumós blanc de la DO Binissalem com a preàmbul d’un tast dirigit d’aquests dos tipus de vi. Per això, es van seleccionar dos vins genèrics, un vi blanc 2024 (58 % Premsal Blanc i 42 % Chardonnay) i un vi escumós blanc Brut Nature 2023 (100 % Premsal Blanc amb 15 mesos de rima).

Tots dos vins, molt frescos i afruitats, intensos en aromes, amb notes de fruita de pinyol, fruita blanca, fruita tropical i fonoll, el primer i afruitat i amb notes de pastisseria, el segon. Vins equilibrats, de pas suau i complexos tant al nas com a la boca, de bombolla integrada i molt fina, l’escumós, van delectar els participants en el tast.
La cocteleria un porta que s’obr al futur per al vi
Finalitzada aquesta primera part, Nuria Basilio de @mallorcaamenity, col·laboradora de l’acció, va dirigir un taller de cocteleria realitzat amb els mateixos vins del tast, elaborant dos còctels refrescants i de baixa graduació alcohòlica.
Es va facilitar la recepta per a l’elaboració d’aquests còctels, els ingredients i tots els utensilis necessaris per preparar-los per cadascun dels participants.

Recepta per a un còctel amb vi blanc de la DO Binissalem
Ingredients:
1 cl de granadina
15 cl. de vi blanc de Binissalem
5 cl de tònica
Suc de llimona
Clau
Canyella
Pell de llimona
Gel

Recepta per a un còctel amb vi escumós de la DO Binissalem
Ingredients:
5 cl de licor de taronja
15 cl. de vi escumós blanc de la DO Binissalem
5 cl. d’aigua amb gas
Herba-sana
Pell de taronja
Gel
Víctor Martí, batle de Binissalem, va participar un any més d’aquesta sessió organitzada pel CRDO Binissalem, preparant el seu còctel como un més.