Balears Vadevi
El vi i la cocteleria, una parella amb futur amb la DO Binissalem

El dijous 18 de setembre, dins del marc de la 59ª Festa des Vermar de Binissalem, el Consell Regulador DO Binissalem va organitzar una sessió de tast de vins i un taller de cocteleria.

La intorducciò va anar a càrrec de la directora de la DO Binissalem, Marga Amat/DO Binissalem

Marga Amat, directora tècnica del Consell Regulador, va explicar als assistents les tècniques d’elaboració d’un vi blanc tranquil i d’un vi escumós blanc de la DO Binissalem com a preàmbul d’un tast dirigit d’aquests dos tipus de vi. Per això, es van seleccionar dos vins genèrics, un vi blanc 2024 (58 % Premsal Blanc i 42 % Chardonnay) i un vi escumós blanc Brut Nature 2023 (100 % Premsal Blanc amb 15 mesos de rima).

Tothom va participar en l’elaboració dels còctels sota la direcció de Nuria Basilio/DO Binissalem

Tots dos vins, molt frescos i afruitats, intensos en aromes, amb notes de fruita de pinyol, fruita blanca, fruita tropical i fonoll, el primer i afruitat i amb notes de pastisseria, el segon. Vins equilibrats, de pas suau i complexos tant al nas com a la boca, de bombolla integrada i molt fina, l’escumós, van delectar els participants en el tast.

La cocteleria un porta que s’obr al futur per al vi

Finalitzada aquesta primera part, Nuria Basilio de @mallorcaamenity, col·laboradora de l’acció, va dirigir un taller de cocteleria realitzat amb els mateixos vins del tast, elaborant dos còctels refrescants i de baixa graduació alcohòlica.

Es va facilitar la recepta per a l’elaboració d’aquests còctels, els ingredients i tots els utensilis necessaris per preparar-los per cadascun dels participants.

Els assistents al curs varen poder degustar els còctels elaborats/DO Binissalem

Recepta per a un còctel amb vi blanc de la DO Binissalem

Ingredients:

1 cl de granadina

15 cl. de vi blanc de Binissalem

5 cl de tònica

Suc de llimona

Clau

Canyella

Pell de llimona

Gel

Cadascú va experimentar amb els ingredients i les quantitats per fer un còctel “a mida”/DO Binissalem

Recepta per a un còctel amb vi escumós de la DO Binissalem

Ingredients:

5 cl de licor de taronja

15 cl. de vi escumós blanc de la DO Binissalem

5 cl. d’aigua amb gas

Herba-sana

Pell de taronja

Gel

Víctor Martí, batle de Binissalem, va participar un any més d’aquesta sessió organitzada pel CRDO Binissalem, preparant el seu còctel como un més.

Més notícies
Els còctels s'elaboraran amb vins de la denominació d'origen i licor de taronja local i elements cítrics (taronja i llimona), espècies i herbes aromàtiques/DO Binissalem
La DO Binissalem organitza DOcktail, taller de tast de vi i cocteleria
Es farà un tast de dos vins, un blanc tranquil i un altre escumós, i dos còctels amb aquests vins
Ja tenim les veremadores i els veremadors d'enguany/Revista Arròs amb Salseta
Binissalem dona el ‘sus’ a les LIX Festes des Vermar 2025
Amb l'elecció de veremadores i veremadors, que s'ha produit aquest cap de setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa