Balears Vadevi
Vi de la Terra Mallorca mira al Priorat i Montsant per explorar DO pròpia

Una delegació de Vi de la Terra Mallorca, encapçalada per la seva presidenta, Magdalena Mesquida, es troba aquests dies a la comarca del Priorat per intercanviar coneixements sobre el món del vi i analitzar nous reptes. El viatge, que es fa gràcies a una línia d’ajudes atorgada per la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern Balear, és la primera passa per la possible creació d’una futura DO Mallorca.

Una representació dels cellers de l’IGP Mallorca atenen les explicacions durant la primera jornada del viatge/VTM

Magdalena Mesquida, presidenta del Consell Regulador de VT Mallorca, considera que aquesta oportunitat d’intercanviar idees i aprendre com ho varen fer en la DO Montsant i la DOQ Priorat, amb unes característiques semblants a l’IGP Mallorca, és “una molt bona notícia”. “Hem d’aprofitar molt bé els pròxims dies i prendre bona nota de tot el que ens expliquen els tècnics de la zona; volem fer bé els deures perquè es podria obrir una porta per a veure si en un futur podrien crear una nova DO a l’illa de Mallorca”.

L’enòleg Pep Aguilar dona detalls sobre les característiques de la DO Montsant/Cedida

El programa de la visita inclou,  una reunió en la qual participaran Pilar Just i Pep Aguilar, presidenta del Consell Regulador DO Montsant i enòleg, respectivament. Damunt la taula, la contextualització de la DO Montsant i com es va desenvolupar el projecte de zonificació de la Denominació d’Origen. També avui, i amb la participació del secretari del Consell Regulador de la DO Montsant, Pau Sabaté, i de viticultors com Toni Coca, Joan Asens i Andreu Fernández, es parlarà dels principals punts de validat de la traçabilitat i origen. 

La presidenta de Vi de la Terra Mallorca, MAgdalena Mesquida, la presidenta de la DO Montsant, Pilar Just i la gerent de VTM, Marina Vera/VTM

I també és previst conèixer més a prop la DOQ Priorat, amb seu a Torroja del Priorat, on hi haurà una explicació del projecte Noms de la Terra i del sistema d’etiquetatge de les botelles. A més, està prevista una reunió amb Salustià Álvarez, president de l’entitat. En el pla del viatge també estan incloses una sèrie de visites al parc tecnològic del vi, a l’estació enològica i a l’Incavi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa