Balears Vadevi
Vi de la Terra Mallorca inicia l’estudi científic per la creació de la DO

Vi de la Terra Mallorca ha celebrat la seva Assemblea Anual en la qual s’han donat a conèixer els resultats de la campanya 2022 i s’han anunciat els nous objectius i els projectes en els quals s’està fent feina. A més, aprofitant la celebració de la primera edició d’El dia del Viticultor, des de l’IGP s’ha volgut homenatjar i valorar la figura de tots aquells que dibuixen el paisatge de l’illa amb les seves vinyes i a tots aquells que hi fan feina al camp de sol a sol. 

A la cita, que ha comptat amb Magdalena Mesquida, presidenta del Consell Regulador de Vi de la Terra Mallorca com amfitriona, també hi han assistit, entre altres, el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària del Govern, Aram Ortega, el conseller de Promoció Económica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora, el president de la FELIB, Toni Salas i més de mig centenar de viticultors i representants de cellers adscrits a l’IGP. 

Toni Salas, Magdalena Mesquida, Carme Barceló i Jaume Alzamora/VTM

Durant el transcurs de l’acte, Mesquida ha desglossat les xifres de producció del passat 2022 que reflecteixen que dels 277 viticultors inscrits a l’IGP, 188 continuem amb l’activitat, però “tot i a pesar  que són i tenen un pes molt important dins el sector, ens preocupa la falta de relleu generacional, ja que la mitjana d’edat està en 56 anys”. “Necessitem que els joves puguin continuar amb la tasca feta i ens ajudin a continuar produint vi de qualitat”. 

Magdalena Mesquida i Aram Ortega/VTM

Més producció i nous projectes per el 2023

El darrer any, els cellers de Vi de la Terra Mallorca varen produir 5.644 tones de raïm, la qual cosa es tradueix en un increment del 28,2% respecte a l’any 2021. “El 54% del vi que es produeix a les Illes Balears està fet per productors adscrits a l’IGP  i això ens permetrà  posar en marxa nombrosos projectes”, ha destacat la presidenta del Consell Regulador de VT Mallorca. 

Un dels projectes, que té a més el vistiplau de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, és el de poder comptar amb una certificadora pròpia de qualitat, la qual cosa “serà una fita important perquè fins ara depenien de les certificacions d’altres DO”, ha subratllat Magdalena Mesquida. A més, s’ha aconseguit el finançament per posar en marxa un panell de tast així com la realització d’un estudi científic propi finançat per l’IRFAP dirigit als sòls i la climatologia de l’illa de cara a la futura creació d’una DO Mallorca. 

Durant la trobada es va fer una rifa amb distints premis per als asisstents/VTM

L’acte, que va tenir lloc al restaurant Binicomprat d’Algaida, va comptar amb l’assistència d’una nodrida representació dels viticultors i cellers adscrit i va concloure amb un berenar de pa amb oli i una rifa amb premis per als assistents. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa