Balears Vadevi
El vi negre d’anyada de Macià Batle, entre els 6 millors d’illes d’Europa

La prestigiosa crítica vinícola Charlotte Kristensen ha situat a les Bodegues Macià Batle en la seva llista dels millors vins elaborats a les illes europees. En la seva columna For You d’aquest 17 de juliol publicada al diari britànic The Daily Mail, parla dels 6 millors vins que ha provat durant les seves vacances per les illes d’Europa. Entre ells, en destaca el vi negre Anyada de Macià Batle.

En la llista, al costat del vi de Mallorca, destaca un vi per cada illa: Sicília, Sardenya, Creta, Santorini i Tenerife.

A Macià Batle tenen clar que enguany no podran comptar amb el turista que compra vi de Mallorca, perquè no vendrà | Macià Batle
Celler i vinyes de Macià Batle | cedida

En el mateix article la crítica vinícola parla dels nombrosos vins que a partir de varietats de raïm local, ofereixen una cosa única i deliciós en la copa. Així, explica, Macià Batle treballa amb la varietat de raïm negre Mantonegro que es conrea exclusivament a Mallorca, complementada amb Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirá, aconseguint d’aquesta manera un vi amb més profunditat, el qual gràcies als estius llargs i assolellats, i a la maduració tardana del raïm, s’aconsegueix un vi lleuger i fàcil de beure.

“El vi, diu l’autora, té sabors de pruna de Damasc, una mica fumat i un toc de sabor de tomàquet amb algunes notes especials de menta i lavanda al final”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa