En dates en les quals solem aplegar-nos amb amics i familiars al voltant d’una taula ben parada, amb estovalles i bones menges, acompanyar-ho d’un vi de la terra, potser és aquella cirereta que tot ho compon i ho vesteix d’un aire, que per ventura sigui, sorprenent. I perquè sigui així, aquest són els vins seleccionats elaborats per cellers mallorquins, majoritàriament en els quals una varietat local és la protagonista. Vagin de gust!

Malvasia, Chardonnay i Giró Ros per aquest vi de Vinyes Mortitx/Cedida

Racó fred 2021. Capacitat de seduir a tothom.

  • Vinyes de Mortitx (Vi de la terra Mallorca – Escorca)
  • Malvasia, giró ros i chardonnay. 13%
  • Al nas ofereix aromes de flors blanques. Seguidament, emergeixen flaires de fruita de pinyol; melicotó. Aromes minerals; tocs ferris. Caramel de llimona. Espurnes fumades.
  • En boca té una entrada neta, amb tensió. Pas amb certa untuositat. Retrogust de fruita de pinyol, sostingut dins un fons mineral de pedra. Bon recorregut el qual acaba fent salvar.
Un 100% premsal de Can Vidalet que sorpren/Cedida

38 arrobas. La varietat moll, una clàssica que es reinventa.

  • Can Vidalet (Vi de la terra de Mallorca – Pollença)
  • Moll/premsal. 12%
  • Criat dins una bota de “manzanilla” centenària.
  • Podem olorar-hi bessons torrats. Tocs fumats i especiats. Espurnes de coentor. Fruita blanca al forn. Aromes de llevats. Mineralitat.
  • Té una entrada directa. Retrogust de fruita blanca, torrefactes i mineralitat. Pas àgil i fresc. Equilibrat.
Els vins elegants de Tomeu Llabrés, com aquest Son Agulló, 100% Manto Negro/Cedida

Son Agulló 2021. Destresa i elegància.

  • Ca’n Verdura viticultors (DO Binissalem – Binissalem)
  • Manto Negro. 14’5%
  • Criança en botes de diferents mides.
  • Les primeres aromes que ofereix són de fruita vermella en licor. Posteriorment tenim pela de taronja. Mineralitat; pedra. Coent. Tocs vegetals i fumats. Amb un moviment de copa suren aromes de llepolies de fraules. Ofereix complexitat a mesura que es va obrint.
  • A la boca tenim equilibri. Retrogust de fruita vermella confitada. Mineralitat. Fustes ben integrades. Llarg i persistent.
Els vins del micro-celler Soca-Rel són aposta segura. Aquest amb una varietat local recuperada/Cedida

Politxó 2022. Per sorprendre amb una varietat local recuperada.

  • Soca-Rel (Consell)
  • Esperó de gall. 12%
  • Sense filtrar.
  • Sense moure la copa ofereix aromes vegetals, seguides de mineralitat; pedra seca. Tocs especiats. Sucre cremat. Fruita negra; prunes confitades. Flaires d’herbes mediterrànies. Es manté present constantment dins la copa.
  • En boca té una entrada fresca amb tensió. Un pèl astringent. Retrogust amb subtil fruita negra, records vegetals i minerals. Pas àgil amb final secant.
Can Majoral ha tret aquest varietal 100% Giró negre. Una novetat a tenir en compte/Cedida

Capgiró negre 2022. Mediterraneïtat fresca.

  • Can Majoral (Algaida)
  • Giró negre. 14%
  • A primer cop de nas emergeixen els aromes de fruita vermella, acompanyades de tocs mentolats. Fa un gir, i aleshores hi apareix una capa cítrica. Es torna mineral amb espurnes fèrries. Espècies dolces.
  • Entrada en boca amb una sensació llépola. Pèl tànnic. Retrogust a fruita vermella madura subtil. Pas fluid. Sensació fresca. Equilibrat. Persistent.
Manto Negro i Merlot, amb criança. Un vi plaent/Cedida

Dièresi 2021. Valor segur.

  • Bodegues Vidal Serra (Vi de la terra de Mallorca – Santa Eugènia)
  • Manto Negro i merlot. 14’5%
  • Criança en bota de roure francès.
  • De tot d’una que s’obre la botella ens ofereix aromes de fruita negra; prunes. Va passant cap a flaires cítriques que recorden a la pell de la mandarina. Evoluciona cap a tocs fumats, fulles de tabac, amb una espurna especiada. Amb més temps exposa efluvis balsàmics, tancant-se amb tènues aromes torrefactes.
  • Té en boca una entrada amb un taní polit. Retrogust de fruita madura; dàtils, calçat amb fustes nobles, pròpies de la criança en bota. Calidesa. Pas àgil i plaent.
Més notícies
Andreu Oliver, de Can Majoral, l'investigadora Margalida Gomila i Araceli Servera, de Can Ribas a l'aula dEnologia durant la presentació/Cedida
Com fer vins mallorquins únics amb llevats autòctons
Un estudi de l'UIB i els cellers Can Ribas i Can Majoral ha permès caracteritzar aquests llevats que singularitzen els vins de Mallorca
Producte local per defensar la gastronomia i els vins de Mallorca | cedida
Els vins de Mallorca, presents a la San Sebastian Gastronomika
Deu cellers de la DO Binissalem i Vi de la Terra Mallorca representen el sector a la fira donostiarra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa