Balears Vadevi
Els vins de Mallorca, presents a la San Sebastian Gastronomika

Aquesta és la setmana de la San Sebastian Gastronomika on els vins de Mallorca hi tendran presència destacada. I van de la ma de tres xefs de l’Associació de Cuiners d’ASCAIB, que han confegit una menús en els quals hi podrà lluir tant la gastronomia d’inspiració mallorquina com els vins que maridaran amb la seva proposta, plat a plat. I tot plegat, amb el suport del Consell de Mallorca.

Pel que fa als vins, hi participen la DO Binissalem, representada pels cellers Can Fumat i Ca Sa Padrina Gran Padrina 2020; i Per part de l’IGP Vi de la Terra Mallorca hi seran Dalt Turó, 7103 Petit Celler, Vins Ripoll, Vinyes Mortitx, Es Verger, Bodega Ribas, Bodegas Ángel i Son Alegre.

Els vins, coprotagonistes dels maridatges a la San Sebastian Gastronomika Cedida

“Viatge a Mallorca a través dels sentits”

La ponència que dictarà el presidents dels xefs de Balears es diu “Viatge a Mallorca a través dels sentits” i va acompanyada dels productes que caracteritzen Mallorca arreu del món: ensaïmada, sobrassada, oli, vins… Per això les denominacions d’origen del vi i de l’oli, mariden i acompanyen les creacions més tradicionals fins a les més avantguardistes de la gastronomia de Mallorca. Les IGP d’ensaïmada, ametlla i sobrassada conjuminen harmoniosament el dolç i el salat a través de les seves creacions més sorprenents.

“El ric receptari mallorquí és una invitació a una cuina mediterrània, singular i variada marcada pel calendari i arrelada a les seves tradicions”, diu el president d’ASCAIB José Cortés que creu que la gastronomia és un motiu de visita a més de per la seva cultura.

Les tres propostes gastronòmiques que oferiran els xefs de ASCAIB brindaran l’oportunitat de visitar Mallorca i viure una experiència gastronòmica amb els seus productes més emblemàtics a la fira donostiarra. Aquí les teniu.

Marina Vera, directora de Vi de la Terra Mallorca, dirigeix el maridatge/Cedida

Aquest mateix dilluns:

Galleta de Oli de Mallorca, tomàtiga de ramallet, ceba caramelitzada, figues, formatge i sobrassada de Mallorca, a càrrec de la xef Cati Pons. El maridatge amb Àngel Blanc de Blanca (VTM) 2022, fet amb les varietats premsal blanc, malvasia, chardonnay i viognier. Graduació alcohòlica, 12,5% vol.

Ensaïmada amb llampuga, pebres vermells, Oli de Mallorca i Flor de Sal, a càrrec de del xef: Jose Cortés. Maridatge: VTM Vi blanc de Vins Ripoll. Característiques: Blanc Ses Roques, anyada 2021. Varietats: 90% premsal blanc i 10% moscatell. No té criança en bota.

La xef Cati Pons preparant l’ensaïmada amb llampuga i pebres vermells/Cedida

Guisat d’indiot a la mallorquina amb crostons de pa de xeixa i fals caviar d’herbes mallorquines. Xef: Ricardo Rossi. Maridatge: DO Binissalem Ca Sa Padrina Gran Padrina 2020.

Coca de garrova amb llampuga marinada, fonoll, sobrassada de Mallorca i mores. Xef: Miquel Gelabert

Porc Negre i Anfós amb taco de porcella negra mallorquina amb adobat de nero, Oli de Mallorca i Flor de sal de taronja. Xef: Matias Provvidenti. Maridatges: VTM 7103 Petit Celler i DO Binissalem Can Fumat mantonegro 2021 (100% Manto negro).

Dimarts 4 d’octubre

Gamba confitada en Oli de Mallorca amb taronja, consomé dels seus caps i cruixent de sobrassada de Mallorca. Maridatge: VTM Vi Blanc de Mortitx.

Pollastre farcit amb ametlla i sobrassada de Mallorca amb flor de sal i reducció de vi de matances. Xef: Cati Pons. Maridatge: VTM Dalt Turó.

José Cortes (ASCAIB) i Marina Vera (VTM) durant la seva intervenció a la Gastroteca/Cedida

Dimecres 5 d’octubre

Sépia a la mallorquina, Oli de Mallorca, sobrassada i ametlla de Mallorca. Xef: Jose Cortés. Maridaje: DO Binissalem Can Fumat Mantonegro 2021. Característiques: (100% Manto negro)

Me mallorquí a baixa temperatura i rostit en llenya d’Olivera, amb crema d’albercoc, garrofa i flor de sal de Sri Lanka. Xef: Matias Provvidenti. Maridatge: VTM Dalt Turó.

Menjar Blanc amb confitura de figues i crumble d’ametlles de Mallorca. Xef: Jose Cortés. Maridatge: DO Binissalem Can Fumat Mantonegro 2021, monovarietal de manto negro.

Una nova edició de la San Sebastián Gastronómika on s’ha estrenat avui el gastronomia mallorquina/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa