Balears Vadevi
Vi Rei, protagonista del maridatge de la cuina de Miquel Calent

Nova cita amb la cuina de Miquel Calent i els cellers del Pla i Llevant. Coincidint amb la trobada de juliol, els protagonistes van ser els vins del celler Vi Rei de Llucmajor.

És de destacar que aquests maridatges es preparen amb gran cura. Setmanes abans es van reunir al celler Vi Rei l’enòloga Sílvia Lázaro i Miquel Calent, xef del restaurant de la seva propietat a Campos. En aquesta reunió es van estudiar les harmonies que millor encaixaven entre menjar i vi. De l’abundant col·lecció de vins que elabora Vi Rei es van escollir cinc i per a cada un d’ells es va cercar un plat adequat. D’aquesta posada en comú va sorgir el menú que trobareu a la carta de Calent tot el mes d’agost. Un menú extraordinàriament suggerent.

Silvia Lázaro, enòloga de Vi Rei i Miquel Calent, cuiner reunits per definir el menú-maridatge/Cedida

D’entrada es va oferir la coca de bacallà preparada segons la padrina de Can Calent, inspiradora de molts de plats del restaurant que es va maridar amb el Vi Rei Malvasia 2020 que recentment ha obtingut una medalla de plata en un concurs internacional.

El segon plat va ser molt original en combinar la pasta del caneló amb la carn rostida de porc casolà. El Vi Rei Blanc va establir un bon contrapunt al combinar sabors del chardonnay amb altres varietats.

El pop rostit va trobar bon acompanyament en un rosat de syrah…

… i la consistència de la pitera d’ànnnera va combinar bé amb el negre de barrica, vi amb un excel·lent cos.

L’escumós artesanal, elaborat 100% amb premsal, va acompanyar a les postres que van combinar cacau, pruna i xocolata.

A l’agenda apuntau el divendres 27 d’agost, perquè és el dia de la nova cita amb els vins de la DO Pla i Llevant i la cuina de Miquel Calent. En aquesta ocasió serà el torn del celler Can Coleto, de Petra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa