Vi Rei suma una plata més per Balears al Concurs Mundial de Brussel·les

Vi Rei, la bodega situada a la Marina de Llucmajor, ha tornat ben satisfeta de la 28a edició del Concurs Mundial de Brussel·les. Amb una participació que ha superat per primer cop els 10.000 vins, el certamen ha fet públics els resultats aquest primer de juliol, després d’haver avançat fa uns dies els millors rosats de l’edició, on les Balears ja havia destacat amb una plata pel seu Ibizcus Rosé del 2019. Sigui com sigui, el Vi Rei Malvasia 2020, inscrit com a Vi de la Terra Mallorca, ha aconseguit una medalla de plata i altres tres vins del mateix celler, elevades puntuacions.

Aquest Malvasia de 2020 marida amb la gastronomia estiuenca, amb lats frescos de pasta, arròs i peix o marisc |cedida

Ha destaca també el Vi Rei Rosat Syrah, un vi tranquil de 2020 que ha tret un 81,4 punts, el Vi Rei Blanc 2020, 80,4 punts, i finalment el Vi Rei Sauvignon Blanc 2020, (coupage prensal – Chardonnay) fermentat en barrica.

VI REI MALVASIA 2020

  • Monovarietal de Malvasia, 12,5%
  • Vi de La Terra Mallorca

Nota de tast

Vista: la varietat Malvasia presenta una tonalitat groc clar, net i brillant.
Nas: la varietat Malvasia dóna aromes a flors blanques, com a ametller o flor del taronger. També lleugers tons afruitats com a préssec, pera o poma madures, mango .Fins i tot dóna aromes de fruita compotada.
Boca: es tracta d’un vi complex en boca, amb acidesa equilibrada. Lleuger postgust amarg, amb tons salins producte de la proximitat de la vinya a la mar Mediterrània.
Maridatge: plats suaus com a pastes, arrossos o peixos. Combina perfectament fins i tot amb carns lleugeres. Molt recomanable per a entrants o postres.

Totem Rosé Sant Llorenç, d’Ibizkus
Totem Rosé Sant Llorenç, d’Ibizkus

El Totem Rosé Sant Llorenç 2019 també s’ha endut una medalla de plata al Concurs. Elaborat pel celler d’Eivissa Ibizcus Wines, es tracta d’un 100% Monastrell que surt al mercat després de passar uns mesos fent criança en fusta.

Totem Rosé Sant Llorenç (2019)

  • Monovarietal de Monastrell, 12.9% 
  • Vi de la Terra d’Eivissa

El raïm procedeix d’una sola parcel·la situada a Sant Llorenç i plantada fa mes de 50 anys. El major nombre de plantes per hectàrea i la proximitat al torrent marquen el caràcter d’aquesta vinya, proporcionant frescor, elegància i persistència al vi. Sobre la vinificació, es fa un premsatge molt suau dels raïms sencers, utilitzant només el primer 55% de most extret i fermenta directament en barriques de roure francès on roman sobre les seves lies durant 10 mesos. D’aquesta parcel·la de 3.500 m2 se n’elaboren només 2 barriques.

Nou comentari