Balears Vadevi
Vi de la Terra Mallorca creix amb 8 cellers i 22 viticultors en una anyada complicada

Vi de la Terra Mallorca reconeix una anyada un 30% inferior a l’any anterior, la devallada és especialmente signficativa en el raïm negre, que supera aquesta mitjana (37%). El raïm blanc ha baixat però no de forma tan notable (22%). Les dades que ens aporta l’IGP apunten a 296 hectàrees vermades.

xxx
S’han varemat 296 hectàrees del total d’inscrites a Vi de la Terra Mallorca | VI DE LA TERRA MALLORCA

!--akiadsense-->

S’ha de dir que enguany s’ha produit un augment important en el nombre de cellers inscrits amb la incorporació de 8 nous cellers el que ha situat el total d’inscrits en aquest moment en 71 i consolida així la IGP Vi de la Terra Mallorca com la més potent de les organitzacions productores de l’illa, per davant de les dues DO i altres associacions de productors. Per altre costat destaca també la incorporació de 22 nous viticultors. I conseqüència d’això, la superficie total de vinyet inscrita ha passat de 1162,64 hectàrees a 1.341,11 hectàrees.

L’ANYADA 2020 DE LA DOP PLA I LLEVANT

BODEGUES PLA I LLEVANT – COMPARATIVA 2020 vs 2019

2020

2019

Variedad

kg

kg

dif %

Chardonnay

175.159

203.627

-14

Giró Ros

48.479

87.132

-44

Macabeu

31.880

78.141

-59

Moscatell

59.855

92.128

-35

Parellada

8.815

9.355

-6

Premsal Blanc

270.596

287.253

-6

Riesling

6.882

6.847

1

Viognier

17.286

30.689

-44

TOTAL BLANC

618.952

795.172

-22

% raïm Blanc

41,38%

36,43%

14

Cabernet Sauvignon

180.767

315.701

-43

Callet

147.668

196.750

-25

Fogoneu

2.453

1.850

33

Gorgollassa

1.144

2.926

-61

Manto Negro

64.330

69.142

-7

Merlot

263.567

433.554

-39

Monastrell

3.240

3.280

-1

Pinot Noir

3.660

3.990

-8

Syrah

152.134

242.549

-37

Ull de llebre

57.800

117.803

-51

TOTAL NEGRE

876.763

1.387.545

-37

% raïm Negre

58,62%

63,57%

-8

TOTAL KG UVA

1.495.715

2.182.717

-31

En canvi ha disminuit la superficie que ha produit, que de l’any passat a aquest ha passat de 813 hectàrees a 788 hectàrees. Bona part d’aquesta diferencia es deu a que la majoria de les hectàrees inscrites no són encara productives .

xxx
La baixada de la producció s’ha notat més en les varietats de raïm negre | VI DE LA TERRA MALLORCA

!--akiadsense-->

Per varietats compten amb més extensió dedicada Cabernet, que encapçala la llista amb 209,5 hectàrees, seguida del Merlot amb 171,8 hectàrees, i Manto Negro, amb 171, 2 hectàrees.

En canvi, les que tenen menor nombre d’hectàrees són la Parellada, amb 2,5, Riesling, amb 3,9, i Fogoneu, amb 5,32.

Nou comentari

Comparteix