Balears Vadevi
Vi de la Terra Mallorca duu a Palma el Raïm Wine Fest

S’acosta una nova edició del Raïm Wine Fest organitzat per la IGP Vi de la Terra Mallorca. Aquesta vegada, la cita és a Palma, al Parc de la Mar, dissabte dia 16. El festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca va néixer fa dos anys amb un clar objectiu: acostar els vins que elaboren els cellers mallorquins a un públic divers, jove i familiar. Un producte de la terra, fruit de l’esforç de famílies que duen generacions apostant pel món del vi, amb marques consolidades, al costat de cellers més nous, de joves viticultors, que s’han llençat a fer realitat el seu propi projecte. Aquesta diversitat és la que ofereix el Raïm, edició rere edició. I a Palma arriba amb més força que mai, ja que comptarà amb la presència de 37 cellers d’arreu de Mallorca, una xifra que triplica la d’edicions anteriors. En conjunt, els assistents al Raïm Wine Fest que es farà al Parc de la Mar el 16 de novembre podran tastar més d’un centenar de referències, entre vins negres, blancs i rosats.

Hi haurà més d’un centenar de referències de 37 cellers amb les principals varietats de raïm que es conreen a Mallorca/IGP Vi de la Terra Mallorca

Els cellers “baixen” a Palma a donar a conèixer els seus vins


El contacte directe amb els cellers és una peça clau del festival. “Per a cellers petits, com el nostre, el Raïm Wine Fest és una oportunitat per acostar-nos a la gent” explica Antoni Sans de Karretània “la gent te coneix, tasta els teus vins i, si els agraden, se’n recorden de tu i ho comenten amb els amics. Palma és un espai gran, on hi haurà molta gent que sabrà que existim i que elaboram bons vins. Ens permet, al cap i a la fi, promoure un consum responsable, que la gent conegui els vins de Mallorca i que vegin que són diferents a altres”. Andrés Gelabert de Bodegues Àngel està convençut que “el Raïm de Palma serà tot un èxit, perquè és la combinació perfecta de vi mallorquí, gastronomia i música en directe. I així ho ha demostrat als diferents pobles per on ha passat”.
El pròxim 16 de novembre, el Raïm Wine Fest tornarà a ser un gran aparador vitivinícola gràcies a la presència dels cellers Can Xanet, Karretània, Tianna Negre, Vinyes-celler Sebastià Pastor,
Castell Miquel, Bodegues Can Vidalet, Binigrau, Bodega Ava Vi, Bodegues J. L. Ferrer, Mesquida Mora, Bodegues Macià Batle, Ses Roques –Vins Ripoll, Mortitx, Sa Cabana, Bodegues Angel, Son Juliana, Son Grau Gran, Bodega Son Vic de Superna, Bodegues Vidal Serra, Ses Rotes, Bodega Can Morgan, Dalt Turó, Ses Talaioles, Bodega familiar Blanca Terra, Can Axartell, Son Alegre, Bodega 65, Ca’n Verdura Viticultors, Jaume de Puntiró, 7103 Petit Celler, Son Puig, Sta. Catarina, Bodega Caseta Vella, Oloron, Son Prim, Binibona, i Petit Celler Vinum Pronobis. Alguns d’ells ja ens han acompanyat en anteriors edicions del Raïm que han passat per Costitx, Deià, Portocolom, Porreres, Sant Llorenç des Cardassar i Pollença, i altres s’estrenen de bell nou a Palma.
En aquesta novena edició el Raïm Wine Festival combinarà, una vegada més, la riquesa i varietat dels nostres vins amb la música, la gastronomia local i els food trucks, a més de jocs, contacontes i tallers per a infants. Obrirà portes a les 13 hores fins a la una de la matinada al Parc de la Mar.
L’accés és lliure, amb aforament limitat. Vi de la Terra Mallorca distribuirà copes de vidre a 2 € i cada copa de vi costarà 3 €. També hi haurà tallers enogastronòmics, que reuniran alguns dels sommeliers i cuiners més destacats de l’illa, en una experiència de maridatge única.

Els secrets dels maridatges amb varietats locals, una de les principals novetats

Els tallers enogastronòmics són una de les novetats més destacades de la novena edició del Raïm Wine Fest. El festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca duu a la seva màxima expressió la fusió entre vins elaborats a Mallorca i la gastronomia local a través de tres tallers que oferiran als participants l’oportunitat de conèixer el seu procés d’elaboració i degustar-los maridats amb vins de la terra, elaborats amb varietats locals autoritzades. 

Hi haurà tres tallers, concretament dos de plats salats i un de dolç, que aniran a càrrec de tres parelles excepcionals de sommeliers i cuiners. El sommelier Josep Maria Juhé i el xef Miquel Serra oferiran dues elaboracions maridades amb vins negres monovarietals, un elaborat amb Manto Negro i un altre amb Gorgollassa. D’altra banda, el sommelier Josep Avellà i el cuiner Tomeu Arbona maridaran dos plats més amb vins blancs monovarietals de Giró Ros. I el tercer maridatge anirà a càrrec de la sommelier Georgia Scaramella i la xef Ariadna Salvador, experta en pastisseria,que oferiran dues elaboracions dolces maridades amb un vi blanc semidolç de la varietat Premsal Blanc i un vi negre monovarietal de Callet.

L’objectiu d’aquests tallers és acostar al públic la riquesa tant vitivinícola com gastronòmica de Palma i del conjunt de Mallorca. Els tallers s’iniciaran amb una breu presentació de la IGP Vi de la Terra Mallorca i a continuació, els xefs mostraran l’elaboració del plat triat i els sommeliers presentaran la varietat de vi amb la qual es marida, el perquè d’aquesta combinació i quina és la realitat d’aquesta varietat local en l’elaboració de vins a Mallorca. “Els tallers són una manera de donar a conèixer les nostres varietats autòctones en la seva màxima expressió” explica Magdalena Mesquida, presidenta de Vi de la Terra Mallorca “perquè la gent pugui fer una immersió en la riquesa que representen els vins elaborats a Mallorca. Per això en aquests tallers oferirem una selecció molt cuidada per Vi de la Terra Mallorca, amb predomini de vins negres però també amb espai per als blancs”.

Per poder assistir a aquests tallers enogastronòmics, Vi de la Terra Mallorca oferirà 120 places en total –60 entrades dobles- a partir d’aquest dimecres, 6 de novembre, per a les persones interessades. Aquestes hauran d’emplenar un formulari que trobaran a la plana web https://vtmallorca.com/ i les places disponibles s’adjudicaran per ordre de sol·licitud. El cost de cada taller serà de 8 euros per persona i es duran a terme entre les 13:30 hores i les 16:15 hores dins el recinte del festival.

Esburbat DJ, un vinater que punxa música als RWF al millor nivell/IGP Vi de la Terra Mallorca

La música, ingredient clau del festival

“Un dels trets que identifiquen el Raïm Wine Fest és la música en directe, ingredient imprescindible en aquest festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca que aquests dos darrers anys ha recorregut diferents pobles amb l’objectiu d’acostar el vi dels cellers mallorquins al públic de casa nostra, especialment els joves. Ara, que el festival arriba a Palma, ho fa amb un cartell excepcional, barreja de diferents estils –música electrònica, indie, d’arrel tradicional, eclèctica, urbana…- i amb una aposta clara per grups i DJ illencs”. Per això, afegeixen des de l’organització, hi haurà bandes tan representatives com la menorquina, Avalanx, formada per 14 músics que fusionen música electrònica i instruments acústics en una sessió planificada minut a minut, sense talls, al més pur estil DJ.
El Raïm també celebrarà aquesta novena edició amb Aina Losange, coneguda per la seva creativitat en el món de la moda, les arts i la música. Una artista polifacètica, amb un estil urbà, que farà ballar de valent als assistents.
Tampoc podia faltar un dels grups mallorquins més singulars, que triomfa en els escenaris compartint la música del Cançoner popular de Mallorca amb un estil innovador, incorporant arranjaments propis que beuen de la música tradicional però també del jazz i la música clàssica: Les nou integrants de Pitxorines.
A aquestes noves incorporacions se sumaran els grups i DJ’s que ens han acompanyat en diferents edicions del Raïm Wine Fest com són els integrants de Cacao, Chitowsky i Esburbat DJ a qui dona vida Albert Dols, també viticultor de Vi de la Terra Mallorca. Serà la tercera edició del Raïm en la qual participa amb la seva música indie i assegura que “és molt fàcil
posar música al Raïm Wine Fest perquè la gent està predisposada a passar-s’ho bé. El feedback que he tengut sempre ha estat molt positiu. Des de dalt l’escenari veig la gent que balla, que està contenta i, per tant, jo també ho disfrut moltíssim. El cartell d’aquesta edició de Palma és impressionant, i és un guster poder compartir escenari amb formacions com Avalanx o Aina Losange. El nivell puja cada vegada més. Segur que la gent s’ho passarà molt bé i noltros amb ells”.

El festival se situarà en un dels espais més emblemàtics de Palma, el Parc de la Mar/IGP Vi de la Terra Mallorca

Com a marca de qualitat, tots els vins dels cellers adscrits a Vi de la Terra Mallorca estan elaborats exclusivament amb raïm fet a l’illa, el que els aporta singularitat i un vincle molt important amb el territori. Són la punta de llança d’un sector econòmic vital per a la nostra pagesia: la IGP de Vi de la Terra Mallorca aglutina 80 cellers i més de 300 viticultors, amb una superfície de vinya d’unes 1.800 hectàrees en producció. En conjunt els cellers que formen part de Vi de la Terra Mallorca representen més del 60% del vi que es produeix a Mallorca.

Més notícies
El Raïm Wine Fest de Cala Sant Vicenç tanca amb l'objectiu aconseguit d'acostar el vi fet a Mallorca al públic/VTM
El Raïm Wine Fest es consolida amb 4.000 visitants a Cala Sant Vicenç
La sommelier Marta Clot, convidada especial d’aquesta vuitena edició, destaca “la riquesa enorme que representen les varietats tradicionals, que aporten caràcter i singularitat als vins mallorquins”
Sa Bassa Nova de Portocolom ofereix un espai atractiu per la celebració del Raïm Wine Fest/VTM
El Raïm Wine Fest bat el seu rècord: 5.000 participants a Portocolom
La sisena edició del festival itinerant de Vi de la Terra Mallorca es marca nous objectius per les pròximes edicions de Sant Llorenç i Pollença

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa