Balears Vadevi
[vídeo] ‘Maridatge a tres bandes’, amb Santi Taura, Julio Torres i Joan Arboix

Maridatges a tres bandes és el nom de la nova secció que estrenem al Balears Vadevi per promoure el producte local i sobretot donar visibilitat al treball que duen a terme a diari elaboradors i restauradors de Mallorca, afectats com molts sectors per la crisi pandèmica actual. Sigui com sigui, gràcies a la complicitat i col·laboració de l’Associació Balear de Sommeliers, volem mostrar l’autenticitat, la bona feina i l’excel·lència dels productes enogastronòmics locals, siguin embotellats o cuinats, a través d’una conversa entre un elaborador de vins, un sommelier i un xef de l’illa.

L’estrena la protagonitza un equip de luxe: El cuiner Santi Taura, sommelier Joan Arboix, tots dos del Restaurant Dins i el cellerer Julio Torres, de la Bodega Ava Vi -amb seu a Sencelles- proposen una combinació màgica entre la recepta de Porc negre amb tàperes, amb tocs de llimona i una picada d’ametlla mallorquina i l’Avanero Giró Ros 2019.

Torres destapa per l’ocasió “un dels vins parcel·laris d’Ava Vi“, que fermenta i cria en bota de 500 litres durant uns vuit mesos i amb el qual, segons explica en el vídeo, “busquen experimentar més per veure’n el potencial de les varietats autòctones i la capacitat de guarda”.

Joan Arboix hi afegeix els matisos del sommelier: “Tenim un blanc que és l’exemple de la varietat giró: fruita groga amb ós, cremositat, i un vi que mos acompanyarà bé tot un àpat, des del principi fins al final; és un bon exemple de la terra de Sencelles”, afegirà.

L’enregistrament del vídeo s’ha fet a Sóller gràcies a la col·laboració del fotògraf professional Tarek Serraj.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa