Balears Vadevi
Els vinaters de Mallorca tornen amb bones sensacions de la BWW

Els cellers mallorquins han mostrat múscul en el panorama nacional del vi durant la Barcelona Wine Week i han tornat amb la sensació d’haver fet bon paper. El balanç general és que ha anat bé i que s’han aprofitat bé els tres dies de la fira per fer tots els contactes possibles. Cada celler té la seva valoració particular, segons ha anat el ritme de les visites, però, en conjunt donen el viatge per bo. Entre les particularitats d’aquesta edició destaca la bona organització de la fira i l’espai en el qual s’hi trobava la majoria dels cellers de representació illenca, amb els de Mallorca amb presència majoritària, patrocinat per la conselleria d’Agricultura. Així, la cinquena edició de Barcelona Wine Week tanca portes com saló de referència on els cellers mallorquins trepitgen cada vegada més fort. L’esdeveniment ha comptat amb la presència de prop de 1.100 empreses expositores i més de 75 denominacions d’origen i segells de qualitat, consolidant-se com una cita imprescindible per al sector vitivinícola espanyol.

L’estand finançat per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural era un dels més espaiosos del Pavelló 8 de la fira. El conseller Joan Simonet va visitar els expositors i va remarcar que «la presència dels nostres cellers en aquest tipus de fires és una demanda del sector, en col·laboració amb la Conselleria; si assistim a aquests esdeveniments és perquè el sector vitivinícola així ens ho reclama i ens trasllada l’interès per participar-hi per promocionar el seu producte». A més, ha afegit Simonet, «el sector del vi a les Illes Balears és un sector madur i amb molta iniciativa, que està sòlidament estructurat amb productors, cellers i marques de qualitat».

L’estand de les Illes Balears ha duplicat l’espi d’edicions anteriors facilitant la visita als cellers/CAIB


“Hem de destacar la gran acceptació que té Mallorca dins la Barcelona Wine Week. Cada any som més, la nostra presència és més visible: enguany hem ocupat tres carrers del pavelló i això vol dir que mostram múscul dins el panorama nacional” explica Marina Vera, gerent de Vi de la Terra Mallorca. La IGP ha duit a la fira 19 cellers adscrits, sent així el gruix de la representació mallorquina a la BWW.
“Ha estat una edició especial perquè no sabíem molt bé com aniria amb l’ampliació d’espai – enguany el saló ha ocupat dos pavellons de Fira Barcelona per donar cabuda a l’alta demanda de
participació-, però tornam contents. Hi ha hagut molta gent i els cellers han tengut les reunions que esperaven. També els cellers nous estan contents de formar part de la fira, veure com funciona i introduir-se en aquest món. És un punt de trobada molt important, una fira consolidada, que guanya terreny a la resta de fires internacionals. I Vi de la Terra Mallorca ha enfortit la seva presència com a zona productora de vins de qualitat”.
Barcelona Wine Week ha acollit aquest 2025 una vintena de cellers de Vi de la Terra Mallorca –la majoria agrupats en l’espai comú de les Illes Balears, organitzat per la Conselleria d’Agricultura,
Pesca i Medi Natural, al qual se suma la presència a la secció específica dedicada als vins d’elaboració artesanal-. Fins allà s’han traslladat Macià Batle, 7103 Petit Celler, Son Antem, Castell Miquel, Son Vich de Superna, Binigrau, Santa Catarina, Sa Cabana, Son LJS Bodega, Son Grau Gran, Can Axartell, Oliver Moragues, Vinyes Mortitx, AVA Vins, Son Prim, Bodega 65, Ses Talaioles, Los Dos Caballeros, Ca Sa Padrina, Mesquida Mora i Can Xanet.

Esl cellers de la IGP Vi de la Terra Mallorca han aprofitat bé els tres dies de la fira/VTM


Per a Andreu Sunyer de Ca Sa Padrina “sempre és interessant assistir a una fira d’aquestes característiques, que reuneix tot el món vinícola d’Espanya. Hi hem de ser, la gent ens ha de veure.
És un bon espai per seguir en contacte amb distribuïdors, importadors, sommeliers…”. Blanca Surmain de Son Grau Gran és la primera vegada que participa a la BWW i posa èmfasi en la promoció de les varietats autòctones, així com en la tasca de trobar exportadors d’Europa. També s’estrenava Thomas Wambsganss de Bodega 65 que agraeix l’interès que mostren els visitants de la fira pels seus vins “amb un resultat molt millor del que m’esperava”. També en fa un balanç positiu Marco Spiriti de Bodega Santa Catarina: “hem tengut un bon nombre de cites concertades i un bon nivell d’interès en els vins de Mallorca, que és el més important”. El valor afegit, segons ell, “està en les varietats autòctones, aquí podem créixer i és un bon moment per apostar per elles”. Un potencial que ha tornat a constatar la sommelier i influenciadora del món del vi, Marta Clot, que ha visitat els cellers de Vi de la Terra Mallorca presents a la Barcelona Wine Week, després de ser la convidada especial del Raïm Wine Fest a Pollença el passat mes de setembre.

Els cellers de la DO pla i Llevant que han estat presents a la BWW/DO Pla i Llevant

Satisfacció també entre els cellers de la Denominació d’Origen Pla i Llevant. Cinc cellers d’aquesta marca de qualitat ( Pere Seda, Vins Miquel Gelabert, Bodegues Miquel Oliver, Butxet i Can Majoral han estat presents presentant les seves millors anyades i establint contactes amb professionals del sector, importadors i distribuïdors. “Tornem a casa satisfets amb els resultats obtinguts i amb la motivació de seguir treballant per oferir vins de la màxima qualitat, que reflecteixin la riquesa i diversitat del nostre territori. Agraïm sincerament a tots els que ens heu visitat al nostre estand i heu compartit amb nosaltres aquesta experiència inoblidable. La fira ha posat un èmfasi especial en els vins elaborats amb ceps vells, un patrimoni històric que ha guanyat valor en els darrers anys. Aquest enfocament ha estat especialment rellevant per als cellers de la DO, molts dels quals treballen amb vinyes de llarga trajectòria que aporten una qualitat i una expressió singulars del seu territori”, afirmen des de la DO Pla i Llevant.

L’objectiu principal de la fira, establir nous contactes amb distribuïdors i actualitzar els lligams amb els que ja coneixen els vins de Mallorca per fer negoci/VTM

Satisfacció, també, entre els cellers de la DO Binissalem que han estat a la BWW: “S’ha comentat que hi ha hagut visites interessants de professionals, més el primer dia que el segon. M’han comentat que el tercer dia, hi havia poca gent i que eren estudiants, sommeliers… Es varen complir les cites concertades amb la plataforma i varen tenir alguna cita més. També s’han produït entrevistes amb importadors de diferents països: EUA, Holanda, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Àustria, Dinamarca… En general, ha anat bé, però ja se sap que a les fires els resultats no solen esser immediats. Algú et visita cada any i fins al 3er o 4rt any no es tanca una venda. També m’han comentat que pensen que alguns dels importadors de BWW, seran els mateixos que aniran a Paris. Han destacat que estan contents amb l’organització i també amb la plataforma, que no han tingut incidències”, recull la directora i gerent Marga Amat.

Arriba també una altre comentari, en aquest cas d’un celler de la DO Binissalem que s’estrenava a la BWW: Vins Nadal. Esperança Nadal afirma que “la valoració de la fira és molt bona. Ha permès posar en contacte expositors amb potencials clients. I amb relació al feed-back amb relació amb l’organització és àgil, fàcil i eficient. Nosaltres vàrem contactar amb un gran nombre de potencials clients, i finalment varen rebre la visita de 10 confirmats a través de la plataforma i d’altres que varen contactar privadament o que es varen interessar pel nostre celler. Vàrem tenir visites de gent interessada en la viticultura regenerativa. Hem tornat de la fira amb alguna comanda i ara toca seguir fent feina amb els contactes que ens han visitat”.

Els cellers de la DO Binissalem presents a la BWW, entre els quals s’estrenava Vins Nadal/DO Binissalem

Amb els ulls posats en París

Finalitzada la Barcelona Wine Week, els cellers mallorquins viatjaran ara, per primera vegada, a la Wine Paris & Vinexpo 2025, que se celebrarà del 10 al 12 de febrer a Paris Expo, Porte de Versalles. Una gran trobada entre productors i els grans noms del sector per degustar, descobrir, compartir coneixements i anticipar les pròximes tendències, a la qual assistiran deu cellers de Vi de la Terra Mallorca. Es tracta de Macià Batle, Pla de Buc, Conde de Suyrot, Son Vich de Superna, Ses Talaioles, Binigrau, Dalt Turó, Son Antem, Vinyes Mortitx i Castell Miquel.

La DO Binissalem tendrà una nodrida representació a la fira parisenca, cinc cellers ‘hi han apuntat a provar sort en aquesta primera experiència amb la Wine Paris&Vinexpo. Es tracta de Can Fumat
Sta Catarina Vinos de Mca, Can Verdura Viticultors, Finca Biniagual i Bodegas José L Ferrer. Per part de la DO Pla i Llevant també tendran representació a París amb la presència de tres cellers: Butxet, Miquel Oliver i Miquel Gelabert.
Importadors, distribuïdors, cellers, botigues especialitzades, sommeliers, majoristes, grans i mitjanes superfícies, centrals de compres, plataformes de e-commerce…tots ells es donaran cita a la capital francesa, centre neuràlgic del món del vi en l’àmbit internacional. Les xifres de la darrera edició de Wine Paris així ho demostren: més de 4.000 expositors de 48 països productors; 41.253 visitants, el 40% internacionals procedents de 137 països; i 10.146 reunions de negocis.

Més notícies
La representació dels cellers mallorquins a la BWW creix d'any en any/Cedida
Els vins de Mallorca aposten fort a la Barcelona Wine Week
Més d'una trentena de cellers es desplacen a Barcelona per participar en les distintes mostres que componen el certamen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa