Balears Vadevi
Els vins de la DO Pla i Llevant es presenten a la Fundació Coll Bardolet

La DO Pla i Llevant acostuma a organitzar esdeveniments lligats a la cultura local per difondre la varietat i la qualitat dels vins que fan els cellers inscrits. En aquest cas ha estat un tast organitzat a mitges amb la Fundació Coll Bardolet, de Valldemossa. L’activitat, que tenia un aforament limitat a 35 persones, va ser un èxit. La ubicació, als jardins de la casa del pintor de Campdevànol, que tants d’anys va ser veïnat del poble, incloïa un visita al taller on fins al darrer moment Coll Bardolet va crear les seves obres més pintoresques. La neboda del pintor i presidenta del patronat de la Fundació, Olga Coll, en va ser l’amfitriona.

Toni Bennàssar va donar la benvinguda als participants/Biel Modino
Els participants en el taller de l’artista de Capdevànol, a Valldemossa/Biel Modino

Una mostra dels vins emparats en la DO Pla i Llevant

Els que hi varen ser presents varen poder gaudir de vins blancs, rosats i negres, tots fets a distints cellers de la DO Pla i Llevant. El sommelier Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) va dirigir el tast tot explicant els detalls des de la ubicació de les vinyes, els processos de verema i elaboració així com les característiques organolèptiques de cada un d’ells i les possibilitats que oferien de maridatge amb diversos plats de la cuina mallorquina i internacional. Les referències representaven la diversitat dels vins que s’elaboren a la Denominació d’Origen. Així vàrem veure sis vins de les zones de Manacor, Llucmajor, Algaida i Felanitx. Alguns fets amb varietats autòctones i altres amb varietats internacionals. Els vins tastats foren dels cellers Armero i Adrover, Vi Rei, Can Majoral, Toni Gelabert, Miquel Gelabert i Bodegas Bordoy.

  • Son Ravell – Armero i Adrover – Blanc, 100% Viognier
  • Son Fangos – Toni Gelabert – Blanc elaborat amb Premsal i Moscatell.
  • Son Caules 2023- Miquel Gelabert – Rosat  Elaborat amb Callet yi Manto Negro. Alguns anys inclou també Ull de llebre i Syrah.
  • Callet – Can Majoral -Negre, monovarietal d’aquest raïm autòcton de les vinyes de Son Roig.
  • Marés Criança – Bodegas Bordoy – Negre fet de Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà.
  • Púrpura Espumoso- Vi Rei: Estrena d’un nou escumós sota la DO Pla i Llevant fet de Premsal Blanc i Chardonnay.
Una selecció dels vins que es produeixen a l’empara de la DO Pla i Llevant, protagonistes de l’esdeveniment/Biel Modino

Els organitzadors, tant la DO Pla i Llevant, com la Fundació Coll Bardolet, han mostrat la seva satisfacció pel resultat de l’esdeveniment, ja que no es va poder atendre tota la demanda que la convocatòria havia suscitat, perquè les places eren limitades i no es descarta fer una nova edició en el futur.

El president de la DO Pla i Llevant, Toni Bennàssar, la neboda del pintor, Olga Coll, Biel Modino, responsable de comunicació i marketing de la DO i Daniel Arias, president de l’ABS/Cedida
Més notícies
Moment simbòlic del tall del primer raïm de la verema 2024, per Yolanda Ramos/DO Pla i Llevant
Yolanda Ramos talla el primer raïm de la verema per a la DO Pla i Llevant
El celler Bodegues Miquel Oliver, de Petra, acull la festa inaugural de la verema proclamant l'actriu catalana "Veremadora d'Honor"
El Parc Municipal de Manacor s'omplí de vins i de bon ambient en el Tast de la DO Pla i Llevant/Cedida
La DO Pla i Llevant presenta els vins de l’anyada a Manacor
El públic i els cellers varen respondre a la crida dins el program de Fires i Festes de Primavera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa