La DO Pla i Llevant acostuma a organitzar esdeveniments lligats a la cultura local per difondre la varietat i la qualitat dels vins que fan els cellers inscrits. En aquest cas ha estat un tast organitzat a mitges amb la Fundació Coll Bardolet, de Valldemossa. L’activitat, que tenia un aforament limitat a 35 persones, va ser un èxit. La ubicació, als jardins de la casa del pintor de Campdevànol, que tants d’anys va ser veïnat del poble, incloïa un visita al taller on fins al darrer moment Coll Bardolet va crear les seves obres més pintoresques. La neboda del pintor i presidenta del patronat de la Fundació, Olga Coll, en va ser l’amfitriona.


Una mostra dels vins emparats en la DO Pla i Llevant
Els que hi varen ser presents varen poder gaudir de vins blancs, rosats i negres, tots fets a distints cellers de la DO Pla i Llevant. El sommelier Daniel Arias, president de l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) va dirigir el tast tot explicant els detalls des de la ubicació de les vinyes, els processos de verema i elaboració així com les característiques organolèptiques de cada un d’ells i les possibilitats que oferien de maridatge amb diversos plats de la cuina mallorquina i internacional. Les referències representaven la diversitat dels vins que s’elaboren a la Denominació d’Origen. Així vàrem veure sis vins de les zones de Manacor, Llucmajor, Algaida i Felanitx. Alguns fets amb varietats autòctones i altres amb varietats internacionals. Els vins tastats foren dels cellers Armero i Adrover, Vi Rei, Can Majoral, Toni Gelabert, Miquel Gelabert i Bodegas Bordoy.
- Son Ravell – Armero i Adrover – Blanc, 100% Viognier
- Son Fangos – Toni Gelabert – Blanc elaborat amb Premsal i Moscatell.
- Son Caules 2023- Miquel Gelabert – Rosat Elaborat amb Callet yi Manto Negro. Alguns anys inclou també Ull de llebre i Syrah.
- Callet – Can Majoral -Negre, monovarietal d’aquest raïm autòcton de les vinyes de Son Roig.
- Marés Criança – Bodegas Bordoy – Negre fet de Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà.
- Púrpura Espumoso- Vi Rei: Estrena d’un nou escumós sota la DO Pla i Llevant fet de Premsal Blanc i Chardonnay.

Els organitzadors, tant la DO Pla i Llevant, com la Fundació Coll Bardolet, han mostrat la seva satisfacció pel resultat de l’esdeveniment, ja que no es va poder atendre tota la demanda que la convocatòria havia suscitat, perquè les places eren limitades i no es descarta fer una nova edició en el futur.
